Invasiv muntjakhjort løs på Sydfyn

21-04-2023
Jagt og jagttegn Invasive arter Natur

Den invasive muntjakhjort er sluppet løs på Sydfyn, og derfor opfordrer Miljøstyrelsen jægere til at holde øje med hjorten på deres jagtområde og sikre, at den bliver bortskudt.

Muntjakhjorten er invasiv og uønsket i den danske natur. Foto: Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsen beder nu jægere på Sydfyn om hjælp til at nedlægge en eller muligvis flere muntjakhjorte, som er set i naturen. Muntjakhjorten er invasiv og uønsket i den danske natur, og jægere kan skyde den året rundt uden forudgående tilladelse.

Muntjakken betragtes som invasiv, blandt andet fordi den gør et stort indhug i skovens planter og træer. Det kan føre til en artsfattig skovbund, og det har indirekte effekter på kvaliteten af mulige levesteder for småfugle og smågnavere.

Desuden yngler muntjakken flere gange om året, og da den hurtigt bliver kønsmoden, kan den hastigt formere sig og sprede sig i naturen.

Muntjakhjorten er væsentligt mindre end rådyr, og den kan kendes på sine sorte tegninger i hovedet. Hannerne har desuden synlige hjørnetænder i overkæben. Muntjakken på Sydfyn er i sin rødbrune sommerdragt.

Miljøstyrelsen vil gerne orienteres, hvis der nedlægges en muntjak.

Kontakt: Obfuscated Email

 Læs mere om muntjakhjorten