Ny kampagne skal gøre jagten mere sikker

26-09-2022
Jagt og jagttegn

Miljøstyrelsen lancerer sammen med Danmarks Jægerforbund og Tryg Forsikring en oplysningskampagne, som sætter fokus på sikkerhed under jagt.

Drop camouflagetøjet og tage en sikkerhedsvest på. På sikkerjagt.dk kan jægere bestille gratis sikkerhedsudstyr. Foto: Danmarks Jægerforbund.

Læs mere om sikkerhedskampagnen

En skudulykke kan på et øjeblik forvandle en god jagtoplevelse til en katastrofe, der ændrer livet for altid. Hvert år kommer både jægere og hunde til skade på grund af jagtulykker, som i yderste konsekvens kan koste liv.

Selv om dødsulykker er sjældne, er det også slemt med et ødelagt øje, nedsat hørelse eller en finger, som blev skamferet, da jagtkniven smuttede.

Enhver jagtulykke er én for mange, og derfor lancerer Miljøstyrelsen nu sammen med Danmarks Jægerforbund og Tryg Forsikring en oplysningskampagne, som skal bidrage til at gøre jagten mere sikker.

Nyt hæfte om jagtsikkerhed

Sikkerhedskampagnen bliver betalt af jagttegnsmidlerne, som alle jagttegnsløsere har bidraget til via jagttegnsafgiften. Miljøstyrelsen administrerer midlerne og tegner den kollektive ansvarsforsikring hos Tryg Forsikring, så den enkelte jæger er dækket, når uheldet er ude.

Som led i kampagnen udgiver Danmarks Jægerforbund et tillæg til Magasinet Jæger, der udelukkende handler om sikkerhed på jagt, og om hvordan ulykkerne kan forebygges.
Læs tillægget Sikkerhed på jagt (link)

Orange udstyr gør dig synlig

Sikkerhedskampagnen har en særlig hjemmeside, sikkerjagt.dk hvor jægere kan bl.a. kan bestille gratis sikkerhedsudstyr: Orange sikkerhedsveste, hattebånd og veste samt halsbånd til jagthunden.
De orange veste gør både jægere og hunde langt mere synlige, og mindsker dermed risikoen for at blive ramt af vådeskud under jagten væsentligt.

  • Brug sikkerhedsvest og tøj i signalfarver. Drop camouflagetøjet. 
  • Brug orange sikkerhedsbånd om hatten eller kasket i sikkerhedsfarve
  • Giv din hund orange sikkerhedsvest på og orange halsbånd
  • Brug altid sikkerhedsbriller. Det kan redde dit syn
  • Brug høreværn på jagt og på skydebanen. Det kan redde din hørelse

Sikkerhed på jagt

Her kan du bladre og læse i bladet "Sikkerhed på jagt",

som er udgivet af Danmarks Jægerforbund i forbindelse med sikkerhedskampagnen

Sikkerhedsudstyr

Bestil gratis på sikkerjagt.dk

Husk altid

  • God jagtledelse og en præcis parole
  • Dit våben skal altid være sikret, når du ikke bruger det. Lad først våbnet, når du står på din post
  • Hav styr på din hund og sørg for, at den er velafrettet