Eksperternes vurdering af de nye tatoveringsregler

14-01-2022
Kemikalier Borger

Flere eksperter vurderer, at de nye tatoveringsregler beskytter forbrugere, og at det vil være mere sikkert at blive tatoveret i fremtiden

TATOVERING

Når man får en tatovering, bliver kemikalier sprøjtet direkte ind under huden. Derfor skal forbrugere beskyttes mod kemikalier, som kan skade sundheden. Nye EU-regler om blæk til tatovering og permanent make-up som netop er blevet gældende begrænser og forbyder stoffer som f.eks. er kræftfremkaldende, allergifremkaldende eller kan skade arveanlæg og fertiliteten.

Før EU begrænser og forbyder stoffer, så indsamles der omfattende data om undersøgelser af stofferne og de sundhedsrisici, de kan medføre. Det omfatter bl.a. resultater fra internationalt anerkendte og validerede testmetoder, som så vurderes af mere end 100 uafhængige eksperter i EU’s ekspertkomiteer.

Der ligger er en meget grundig vurdering bag, når der vedtages nye EU regler for kemikalier. Tatoveringsreglerne har været flere år undervejs, hvor eksperter fra alle EU’s medlemslandene har diskuteret det faglige indhold og er blevet enige om, at det både var fagligt velbegrundet og nødvendigt at indføre restriktioner mod sundhedsskadelige stoffer i tatoveringsfarverne for at beskytte personer mod skadelige effekter” siger Magnus Løfstedt, kontorchef i Miljøstyrelsen.

Læs mere på tjekfarverne.dk og bliv klogere på, hvad eksperterne siger om de nye tatoveringsregler, og på hvordan processen har været fra 2002 og frem til 2022. Miljøstyrelsen har samlet dokumentation for de faglige vurderinger, der er foretaget, øvrige dokumenter samt skitseret en tidslinje over processen.

Yderligere information

Sehbar Khalaf, Toksikolog, Miljøstyrelsen på Obfuscated Email , tlf. 30 57 18 64