Bladet Vildtinformation genopstår på nettet

25-02-2022
Jagt og jagttegn

Mange jægere har savnet bladet Vildtinformation, som de tidligere fik med posten sammen med jagttegnet én gang om året. Derfor lader Miljøstyrelsen nu bladet genopstå digitalt.

Vildtinformation 2022 kan downloades fra Miljøstyrelsens hjemmeside. Foto: Colourbox

Hent Vildtinformation 2022 her

”Det er med stor fornøjelse, at vi i Miljøstyrelsen kan præsentere de danske jægere og alle andre jagtinteresserede for denne publikation, som på én gang er ny og gammelkendt.” Sådan skriver vicedirektør i Miljøstyrelsen, Anne-Marie Vægter Rasmussen i forordet til et nyt blad til jægerne, som udkommer i dag.

Bladet er en ny, elektronisk version af årsskriftet Vildtinformation, som tidligere blev udgivet af Naturstyrelsen. Gennem 14 år var jagttegnet og Vildtinformation et uadskilleligt par: Hver gang en jæger modtog sit jagttegn med posten, fulgte bladet automatisk med.

Første udgivelse siden 2015

I 2015 udkom den sidste udgave af bladet, men mange jægere har givet udtryk for, at de savner den årlige status over jagtåret, der gik, og overblikket over nye regler og love om jagt og vildtforvaltning samlet på ét sted. Det blev bekræftet af en stor spørgeskemaundersøgelse i 2019, hvor mere end halvdelen af de adspurgte sagde, de gerne ville have Vildtinformation tilbage i én eller anden form.

Derfor genopliver Miljøstyrelsen nu som et forsøg bladet digital, så det kan downloades fra styrelsens hjemmeside af alle interesserede. Man kan selv udprinte bladet eller spare papir ved at læse det på skærmen.

Skal styrke kommunikationen

Vildtinformation 2022 indgår i Miljøstyrelsens indsats for at styrke kommunikationen til jægerne. Bladet skal ses som et supplement til kommunikationen via Miljøstyrelsens hjemmeside og nyhedsbrevet om jagt og vildforvaltning, som man kan abonnere på og få direkte i sin mailboks.

”Vi håber, at Vildtinformation sammen med Miljøstyrelsens øvrige initiativer inden for kommunikation kan være med være med til at hæve det generelle vidensniveau hos de danske jægere og dermed gøre det lettere for dem at overholde den gældende lovgivning,” siger Anne-Marie Vægter Rasmussen.

Læs de tidligere numre af Vildtinformation 2002-2015