Amerikansk firma markedsfører ulovlige og farlige bekæmpelsesmidler

22-12-2022
Biocider Pesticider Tilsyn og håndhævelse Biocider

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion er via EU-Kommissionen blevet gjort opmærksom på et amerikansk firma, der målrettet markedsfører ulovlige og farlige bekæmpelsesmidler til forbrugere i EU.

Det drejer sig om firmaet Ferber Enterprises USA LLC, som ulovligt markedsfører potentielt meget giftige bekæmpelsesmidler. Der er blandt andet tale om produkter som ”Dog repellent” og ”Cat repellent”, men det kan også være produkter med navne som ”Bird killer”, ”Fox killer”, ”Boar killer” eller ”Rabbit and hare killer”.

Selvom produkterne bliver beskrevet som eksempelvis ”natural” eller ”non-biocidal products”, kan du være sikker på, at der er tale om bekæmpelsesmidler, som er ulovlige at importere til Danmark.

Det er ulovligt at købe bekæmpelsesmidler i udlandet eller via en udenlands webshop, da du dermed bringer det danske miljø- og sundhed i fare. Bekæmpelsesmidler, der anvendes i Danmark, skal derfor være godkendt af Miljøstyrelsen.

Godkendte bekæmpelsesmidler er kendetegnet ved, at der er dokumentation for effektiviteten af produktet. Der er samtidig foretaget en vurdering af den risiko, som produktet udgør over for miljøet samt for dyr og menneskers sundhed, så det ikke påvirker miljø og sundhed unødigt.

Du kan finde flere informationer på Miljøstyrelsens hjemmeside: https://mst.dk/kemi/pesticider/anvendelse-af-pesticider/private-ikke-professionel-brug/vaerd-at-vide-om-pesticider/koeb-ikke-bekaempelsesmidler-i-udlandet/

For yderligere information

Kontakt venligst kontorchef for Kemikalieinspektionen Kim Holm Boesen på tlf. +45 21 62 59 66 / Obfuscated Email