Ansøg digitalt om eksport af anmeldepligtigt affald

06-04-2022
Import og eksport af affald

Miljøstyrelsen har gjort det lettere for virksomheder, at ansøge om eksport af anmeldepligtigt affald.

Ansøg digitalt om eksport af anmeldepligtigt affald

Virksomhederne kan nu udfylde og indsende anmeldelsen gennem en digital blanket på virk.dk, hvilket medfører en mere effektiv og digital sagsbehandling af en anmeldelse. Den digitale blanket er et af initiativerne, som Miljøstyrelsen har foretaget for at nedbringe sagsbehandlingstiden for en anmeldelse.

Den digitale blanket blev introduceret i september 2021 og bliver til stadighed virksomhedernes mest foretrukne værktøj til udfyldelse af eksportanmeldelser.

Dorthe Dyhr Jensen fra Marius Pedersen fra Marius Pedersen fortæller:

”Jeg er så glad for den digitale blanket. Det er nemt og overskueligt, er man i tvivl, kan svaret findes ved at trykke på spørgsmålstegnene. Jeg har været med siden testfasen og har ikke indsendt en notifikationsansøgning i papirform siden. Det håber jeg heller ikke vi kommer til igen”.

Fordelene ved den digitale blanket er mange. Den tilbyder blandt andet en struktureret tilgang til udfyldelse af en anmeldelse. Derudover er den med til at sikre, at alle krævede oplysninger sendes med første gang og sikrer samtidig, at oplysningerne i de to obligatoriske formularer, bilag 1A og bilag 1B fra Transportforordningen, stemmer overens. Der er hjælpetekster i den digitale blanket, hvorved der kan gives øjeblikkelig vejledning til virksomhederne undervejs i udfyldelsen, men skulle der opstå problemer eller spørgsmål sidder Miljøstyrelsen klar ved telefonen til at hjælpe. For at få adgang til at bruge blanketten på www.virk.dk kræver det en NemID medarbejdersignatur.

Med den digitale blanket kan der arbejdes på én anmeldelse ad gangen. Med andre ord er det vigtigt at huske, at det er en blanket og ikke et arkiv. Derudover kan den digitale blanket ikke automatisk vurdere om de indsendte oplysninger er fyldestgørende, og der vil ved modtagelse af anmeldelsen altid starte en sagsbehandlingsproces, som med alle andre anmeldelser.

Hvis du vil høre mere om den digitale blanket så ring eller skriv til Miljøstyrelsen – afdelingen for import og eksport af affald.

Skriv til os på: Obfuscated Email eller ring til os på: +45 23 72 92 28. Telefonen er åben på alle hverdage mellem kl. 9.00 - 15.00.

Gå direkte til den digitale blanket.

Gå til bestilling af NemID medarbejdersignatur.

Læs mere om import og eksport af affald på Miljøstyrelsens hjemmeside.