Deltag i to spændende events om den nye europæiske miljømeter

08-09-2021
Foto: Colourbox

6. nordiske PEF Agrifood workshop, 29. september 2021

Hvordan kan PEF bruges til at beregne fødevares miljøbelastning?

The Nordic Environmental Footprint Group (NEF) inviterer til den 6. nordiske workshop om fødevareprodukter, der indgår i EU’s metode til beregning af produkters miljømæssige fodaftryk.

På workshoppen vil der blive præsenteret en status for Farm to Fork strategien, PEF-værktøjskassen vil blive gennemgået, og de seneste praktiske nordiske erfaringer med PEF-baseret mærkning vil blive præsenteret.

Programmet for workshop

Nordisk virtuel og rundbordskonference, 30. september 2021

Det europæiske marked på vej mod en cirkulær økonomi.

PEF, metoden til beregning af produkters miljømæssige fodaftryk, er en livscyklusbaseret harmoniseret værktøjskasse, som er beregnet til at blive motoren i den nye lovgivningsmæssige ramme, der skal skubbe produkter i en grønnere retning.

Programmet vil indeholde følgende hovedtemaer:

  • Hvordan bevæger vi markedet i en grønnere retning? Indlæg fra det danske miljøministerium og EU -kommissionen.
  • The Green Claims Initiative og Sustainable Products Initiative. Præsentation af Kommissionen af om tiltag til fremme af miljøoplysninger om produkter; tiltag til fremme af grøn innovation ved brug af principperne i det nuværende ecodesigndirektiv - og hvordan man overfører pålidelige produktoplysninger nedad i produktkæden ved brug af et "elektronisk produktpas".
  • Den grundlæggende PEF og PEFCF værktøjskasse.
  • Initiativer i Holland, Italien og Frankrig for at flytte markedet i en grønnere retning.