De private virksomheder får nu hjælp til at fremme de grønne og cirkulære indkøb

24-09-2021
Pressemeddelelse Grøn virksomhed
Colourbox.dk
Colourbox.dk

MILJØSTYRELSEN TILBYDER FREM MOD 2022 GRATIS RÅDGIVNING FRA ET NATIONALT REJSEHOLD, DER SKAL HJÆLPE VIRKSOMHEDERNE MED AT FREMME CIRKULÆR ØKONOMI OG GRØN OMSTILLING GENNEM INDKØB.

Virksomhedernes indkøb til den daglige drift såsom møbler, transport, kontorudstyr og frokostordninger udgør tilsammen en væsentlig miljøpåvirkning. Det er mange virksomheder bevidste om, men savner hjælp til at gøre indkøbene mere miljøvenlige. Den hjælp bliver nu stillet til rådighed gennem Miljøstyrelsens nye Rejsehold 2021. Rejseholdet vil styrke viden og kompetencer hos de private indkøbere gennem workshops, webinarer og gratis én-til-én vejledning. Det skal resultere i et lavere klima- og miljøaftryk fra de varer og services, der købes – og i mange tilfælde vil det også give en økonomisk besparelse til virksomheden selv.

Hos Miljøstyrelsen glæder man sig til at hjælpe virksomhederne med at styrke bæredygtighedsindsatsen: ”Rejseholdet skal vejlede virksomhederne i den grønne omstilling. Virksomhederne er selv meget bevidste om den rolle, de spiller, og vi oplever en stigende efterspørgsel på viden om, hvordan de kan bidrage til et mere bæredygtigt forbrug; også i forhold til egen drift. Virksomhedernes indkøb har været lidt oversete i deres strategier og indsatsplaner, så vi glæder os over, at vi med Rejseholdet kan sætte skub i den del af bæredygtighedsarbejdet”, udtaler kontorchef i Miljøstyrelsen Susanne Ulrich.

Som første led i rejseholdsrådgivningen inviterer Miljøstyrelsen til workshop i henholdsvis Århus og København. Her vil deltagerne blandt andet blive introduceret til, hvordan indkøbsfunktionen kan udgøre et strategisk værktøj i virksomhedens bæredygtighedsarbejde. Der gives også indblik i relevante og anvendelige metoder og værktøjer, som kan benyttes i de fremtidige indkøb.

Workshoppen henvender sig til ansatte i indkøbs-, miljø- og ledelsesfunktioner i private virksomheder. Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding, og antallet af pladser er begrænset. Se program for dagen og tilmeld dig her:

Workshop 1: Grønne Og Cirkulære Indkøb I Praksis – København

Workshop 2: Grønne Og Cirkulære Indkøb I Praksis – Århus

Der kan deltage en person fra hver virksomhed, og deltagelse er først garanteret, når du har modtaget en bekræftelsesmail fra Rejseholdets koordinator. Der opkræves et no-show gebyr på 500 kr. ved udeblivelse uden framelding senest dagen før.

 

HVORDAN KAN MAN ELLERS MØDE REJSEHOLDET?
Foruden de to workshops vil Rejseholdet udbyde seks webinarer. Webinarerne vil hver især være rettet mod ét specifikt produkt- eller serviceområde og give indblik i, hvilke klima- og miljøforhold der er vigtige at forholde sig til – og hvordan.

Du kan tilmelde dig til webinarerne her:

  1. Webinar Om Grønne Og Cirkulære Indkøb – Fødevarer & Catering
  2. Webinar Om Grønne Og Cirkulære Indkøb – Tekstiler & Tekstilservice
  3. Webinar Om Grønne Og Cirkulære Indkøb – Møbler
  4. Webinar Om Grønne Og Cirkulære Indkøb – Elektronik & It Udstyr
  5. Webinar Om Grønne Og Cirkulære Indkøb – Rengøring & Facility Management
  6. Webinar Om Grønne Og Cirkulære Indkøb – Transportmidler

Rejseholdet tilbyder derudover gratis én-til-én vejledning, hvor konkrete miljøproblemstillinger relateret til virksomhedens indkøb kan drøftes. Du kan læse mere om vejledningen og hvordan, I tilmelder jer, her.

Rejseholdet er udviklet som led i Strategi for Cirkulær Økonomi 2018. Rådgivningsindsatsen koordineres og gennemføres af PlanMiljø.

Kontakt Rejseholdet:

Ann Lea Egebæk, Koordinator

E-mail: Obfuscated Email

Telefon: 00 45 27 52 39 38