Inspirationswebinar den 9. november 2021 om værktøjer og metoder til substitution af kemi

02-11-2021
Kemikalier

Hvis du gerne vil i gang med substitution af uønsket kemi, men synes at du mangler ideer til, hvordan du kan gribe det an, så kan CCK's gratis inspirationswebinar den 9. november 2021 om let-tilgængelige værktøjer og metoder til det daglige arbejde med substitution af uønsket kemi til det daglige arbejde måske være noget for dig.

værtøjskasse

Der findes mange værktøjer og metoder, der kan hjælpe, når man vil i gang med substitution. På webinaret den 9. november 2021 kan du blive introduceret til nogle af disse værktøjer samt få et indblik i det arbejde, der foregår i EU-regi.

  • Vi har inviteret Susanne Brandt Hansen fra Joblife, som giver et oplæg om let-tilgængelige værktøjer og metoder.

  • Fra vores svenske søsterorganisation RISE (Research Institutes of Sweden) kommer Nina Melander og Anna Strid og præsenterer et af deres værktøjer (engelsk oplæg): Digital tools to identify hazardous chemicals and safer alternatives

  • Endelig giver Lone Mikkelsen, Rådet for Grøn Omstilling, en præsentation set med europæiske briller: En ambitiøs kemikaliestrategi fra EU - Pros & Cons:
    EU-Kommissionen fremlagde tilbage i oktober den længe ventede kemikaliestrategi, der ser ud til at kunne føre til en seriøs opgradering af EU’s kemikalielovgivning, REACH. REACH har indtil nu ikke levet op til sit mål om at beskytte mennesker og miljø, men det billede kan altså nu ændre sig. Det kræver dog, at strategien får lov at blive til virkelighed, samt at ordlyden forbliver stærk.

Webinaret afholdes på TEAMS.

Tilmelding via dette link