Nu kan grundskolens ældste blive klogere på invasive arter

02-03-2021
Natur Invasive arter

Miljøstyrelsen har udarbejdet læringsmaterialer, som kan anvendes i grundskolens udskoling. Materialet sætter fokus på invasive arter, og hvorfor de truer vores natur og biodiversitet. Derudover dykkes der ned i, hvordan problemet afhjælpes.

Foto: Forsider af grundbog og aktivitetshæfte til eleverne.

Miljøstyrelsen har udviklet læringsmateriale, som belyser invasive arter, der er uønskede i Danmark. Arterne truer vores natur og biodiversitet, og er dyre for vores samfund, derfor er det vigtigt at have kendskab til dem.

Materialet består af en grundbog, aktivitetshæfte og en digital lærervejledning. Det er målrettet elever på grundskolens 7-10. klassetrin. Underviserne og skolerne kan rekvirere et klassesæt i fysisk form. Ved modtagelse af materialerne vedlægges der et par plakater og en kogebog om invasive arter.

I grundbogen kan man bl.a. læse om påvirkningen på den nuværende danske natur af de invasive arter, deres spredning fra sted til sted og overvågning samt bekæmpelse af invasive arter. Herunder fremgår der regler, forbud og lovgivning om invasive arter på globalt plan.

”Formålet med materialet er at fortælle om invasive arter til en målgruppe, som oftest ikke rammes af Miljøstyrelsens almindelige formidlingsmateriale. Derudover vil vi skabe interesse og engagement blandt eleverne til at indberette fund og stille spørgsmål,” siger Julian Henriksen, Biolog, Miljøstyrelsen.

Materialet lanceres på to læringsmesser, Læringsfestivalen og Big Bang-Konferencen, der afholdes hhv. d. 1.-4. marts og 24.-25. marts. Herefter er det muligt for undervisere og skoler at indsende bestillinger på materialet. Det skal gøres inden maj, hvor trykningen af det fysiske materiale finder sted.

Tanken er, at materialet kan blive en del af skolernes undervisning i efteråret 2021. Allerede nu, er det muligt at anvende materialet i et digitalt format.

Læs mere om bestilling af materialet og find det digitalt her.

For yderligere information kontakt venligst: Obfuscated Email