Webinar om uønsket kemi i fødevareindustri/proces

07-05-2021
Kemikalier

Center for Cirkulær Kemi afholder webinar om uønsket kemi i fødevareindustri/proces den 20. maj 2021 kl. 13-15.

Selvom den danske fødevareindustri løbende arbejder med reduktion af kemikalier i produktions-flowet, er der alligevel et stort kemikalieforbrug. Især de høje krav til hygiejne i produktionsområderne og specifikke kundekrav gør det nødvendigt at anvende kemikalier til blandt andet rengøringsprocesserne. Men er der mulighed for at forbruget kan reduceres eller erstattes med mindre farlige kemikalier eller nye metoder?

Det sætter Center for Cirkulær Kemi fokus på ved et gratis webinar den 20. maj 2021.

Her kan du blandt andet høre om Carlsbergs store vandgenbrugsprojekt i Fredericia-anlægget, som er sat i drift i dette forår. Vi har også inviteret Landbrug & Fødevarer til at tale om udfasning af de farlige kemiske stoffer i både den daglige drift og fra det cirkulære kredsløb. Og så kan du høre, hvordan man kan fjerne fedt, proteiner og andet snavs fra produktionsudstyr - og samtidig begrænse miljøpåvirkningen fra de anvendte kemikalier.

Webinaret foregår den 20. maj 2021 kl. 13-15.

Få op til 25 timers gratis rådgivning om substitution af uønskede stoffer. Der kan være hjælp at hente hos CCK.
Læs mere her
Miljøstyrelsen har sat Center for Cirkulær Kemi i verden for at inspirere og hjælpe danske virksomheder med at substituere uønsket kemi med bedre alternativer. Centret drives af NIRAS. For at skabe de bedste resultater stiller vi mange forskellige fagligheder til rådighed for motiverede virksomheder: Kemikere, proces- og byggerieksperter, arbejdsmiljøfolk, samfundsøkonomer, kommunikationsfolk og antropologer.