Miljøstyrelsen undersøger pesticider i blomster

07-05-2021
Kemikalier Pesticider

Miljøstyrelsen har netop igangsat et projekt om pesticider i afskårne blomster, blomsterløg og andre blomsterprodukter. Projektet skal give os viden om, hvilke pesticider der anvendes i blomsterproduktionen i lande uden for EU.

tulipaner

På søndag er det mors dag. Det er en anledning, som mange danskere bruger på at forkæle deres mødre med en buket smukke blomster.

Der er regler for sikker anvendelse af pesticider i EU. Det betyder, at det er reguleret, hvilke pesticider og i hvilke niveauer de må anvendes. Afskårne blomster, blomsterløg og andre blomsterprodukter bliver dog også importeret til Danmark og andre EU-lande fra lande uden for EU. Disse produkter er ikke omfattet af EU-reglerne for pesticider, og derfor vides det ikke, om der anvendes problematiske pesticider. Blomster behandles typisk med pesticider for, at blomsten skal være smuk med blade uden pletter fra svampesygdomme eller skader fra insekter.

Miljøstyrelsen har derfor igangsat en kortlægning, som skal afdække, hvilke pesticider der anvendes i afskårne blomster, blomsterløg og andre blomsterprodukter, som importeres fra lande uden for EU.

Kortlægningsopgaven forventes afsluttet sidst på året.

Yderligere information

Elisabeth Paludan, Funktionsleder, Miljøstyrelsen på mail: Obfuscated Email eller telefon 22 29 02 82.