Jagt- og buejagtprøverne åbner igen efter Covid 19-nedlukningen

06-05-2021
Jagt og jagttegn

Fra den 10. maj er det igen muligt at tilmelde sig jagtprøven, som er forudsætningen for at få jagtegn. Prøverne bliver afholdt fra den 17. maj og frem.

Der bliver åbnet for tilmelding til jagtprøver fra 10. maj. Foto: Colourbox

Nye jægere kan nu glæde sig til snart at komme til jagtprøve og dermed opnå retten til at indløse jagttegn.

Teoriprøverne i jagt og buejagt har været aflyst i en periode på grund af Covid19-nedlukningen, men med de senest lempelser af forsamlings-forbuddet, bliver det igen muligt at samle op til 25 personer i ét lokale. 

Derfor åbner myndighederne for tilmelding til jagtprøverne fra tirsdag den 10. maj. Prøverne bliver afholdt fra den 17. maj og fremefter.

Husk Corona-passet

Der må højst være 25 personer i prøvelokalet, der er krav om mindst én meters afstand mellem deltagerne, og man kommer kun ind, hvis man har Coronapasset i orden.

Kan man ikke kan fremvise et gyldigt Coronapas, bliver man afvist og noteret som udeblevet, og dermed har man forspildt et prøveforsøg.

Når jagtprøven er bestået, bliver man optaget i Miljøstyrelsens register over personer med ret til at indløse jagttegn. Derefter skal man desuden bestå en skydeprøve, før man får den endelige tilladelse til at gå på jagt med den pågældende våbentype.

Tilmeld dig, hvis du er klar

Jagttegnsundervisningen er blevet forsinket over hele landet på grund af Covid-19 restriktionerne. Derfor henstiller Miljøstyrelsen til, at aspiranter, som allerede har gennemført det obligatoriske jagttegnskursus og er klar til at gå til prøve, så vidt muligt prioriterer de tidlige prøvedatoer.

Hvis man venter til senere, kan der bliver problemer med prøvekapaciteten, så man måske ikke kommer til prøve før efter sommerferien.

Yderligere information og tilmelding til jagtprøve