Kom til informationsmøde om den nye klima-lavbundsordning

28-01-2021
Landbrug Natur Vandmiljø Klimatilpasning

Miljøstyrelsen inviterer alle interesserede til digitalt informationsmøde 4. februar. Her kan man høre om mulighederne i den nye tilskudsordning og få svar på, hvordan man søger og gennemfører et lavbundsprojekt.

Foto: Miljøstyrelsen.

Er du landmand, og har du lavtliggende jord, så kan du fra 1. februar søge om tilskud via den helt nye klima-lavbundsordning.

På informationsmødet 4. februar kl. 9:30 – 11:00 vil Miljøstyrelsen fortælle om den nye ordning, og der er mulighed for at stille spørgsmål via chatfunktionen på det digitale møde. Landbrugskonsulenter, kommuner og fonde er naturligvis også velkomne.

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding. Du tilmelder dig her. Der er åbent for tilmelding til og med 3. februar.

Læs programmet for mødet i faktaboksen nedenfor. 

Den nye klima-lavbundsording er unik i al sin enkelhed. Det hænger blandt andet sammen med, at det er en national ordning, som ikke er finansieret af EU:

-Hele kompensationen til landmanden udbetales på én gang, når projektet er etableret. I andre ordninger skal man genansøge hvert år over en 20-årig periode.

-Klima-lavbundsprojekter kan integrere flere tiltag under ét tilsagn og ét tilskud, det kan fx være tiltag til forbedring af natur-og vandmiljø, klimatilpasning og friluftsliv.

-Klima-lavbundsordningen kan som noget helt nyt søges af individuelle lodsejere. Hvis flere går sammen om et projekt, kan kommunen lave ansøgningen for jer.

LÆS NYHEDEN: Nyt tilskud til lavbundsjord åbner 1. februar 

Den nye klima-lavbundsordning kan både søges af enkeltpersoner, virksomheder og fonde. Man får op til 86.000 kroner i kompensation for hver hektar lavbundsjord, man tager ud af drift. Dertil kommer betaling for projektering og anlæg.

 

Fakta om informationsmødet

Den 4. februar kl. 9:30 – 11:00 gennemfører Miljøstyrelsen et webinar om den nye Klima-Lavbundsordning. Følgende vil blive gennemgået - hvad der skal til for at gennemføre et Klima-Lavbundsprojekt, betingelser og prioriteringskriterier. - Ansøgningsprocessen, herunder indtegning i MiljøGIS, udfyldning af de nødvendige skemaer, samt de data som Miljøstyrelsen skal anvende i sagsbehandlingen. Stil spørgsmål til Miljøstyrelsens specialister.

Webinaret afholdes på zoom og deltagelse er gratis. 
Du tilmelder dig her

Tilmeldingsfrist: Senest den 3. februar 2021.