Ledige pladser til jagtprøven

24-08-2021
Jagt og jagttegn

Jagttegnsaspiranter, som er klar til prøven, kan med fordel tilmelde sig nu. Alle prøvedistrikter har åbent for tilmelding, og der er ledige tider allerede i september.

Efter en usædvanlig prøvesæson i Coronaens tegn sidste år, kører jagtprøverne igen efter et mere normalt mønster, og alle prøvedistrikter i landet har i øjeblikket åbent for tilmelding.

Aspiranterne er foreløbigt lidt tilbageholdende med at melde sig til i år, men det er der ingen grund til, lyder meldingen fra prøvedistrikterne.

Jagttegnsaspiranter, som er klar til prøven, kan med fordel tilmelde sig nu. Alle prøvedistrikter har åbent for tilmelding, og der er ledige tider i september.

Det kan være en god ide at melde sig til så snart, man er klar, for der er ofte rift om pladserne sidst på sæsonen, og der er ingen pladsgaranti.

God plads i september

Flere distrikter har ind til videre god plads i kalenderen, og der er ledige pladser allerede i september flere steder.

I de fleste distrikter slutter prøverne ved udgangen af oktober. Kun på Sjælland er der også mulighed for at tage jagtprøve i november.

Som aspirant til jagtprøven har man selv ansvaret for sin tilmelding til prøven, og man kan melde sig, så snart jagttegnskursuslæreren har registreret, at det obligatoriske jagttegnskursus er gennemført.

Teori og praksis samme dag

Prøven består først af skriftlige test med 40 teori-spørgsmål. Hvis man svarer korrekt på mindst 36, har man mulighed for at gennemføre den praktiske del af prøven i umiddelbar forlængelse af den skriftlige.

Under den praktiske prøve testes aspiranten i sikker våbenbetjening ved bl.a. færdsel terræn, afstandsbedømmelse af seks vildtfigurer og korrekt skydeteknik.

Coronapas: Man kan nu aflægges jagtprøve og buejagtprøve uden at skulle fremvise gyldigt Coronapas.

Læs mere om tilmelding og datoer for jagtprøven her