Kursusbevis for vildthygiejne kan hentes på Mit Jagtegn

16-08-2021
Jagt og jagttegn

Jægere, der har gennemført det lovpligtige hygiejnekursus for at kunne videresælge større mængder vildt til vildthåndterings-virksomheder, kan nu hente beviset fra Mit Jagttegn. Miljøstyrelsen har ind til videre digitaliseret 9201 beviser.

Hvis man vil sælge kød til vildthåndterings-virksomheder, skal man have deltaget i et hygiejnekursus. Foto: Colourbox

Det er slut med at bruge timer på at gennemrode skuffer og skabe for at finde et gammelt certifikat for det hygiejnekursus, du deltog i for flere år siden. Fremover vil deltagerbeviset for ”Kursus i Vildtsygdomme og Hygiejne for Jægere” ligge i digital form på Miljøstyrelsens webportal Mit Jagttegn klar til at udprinte i lige så mange eksemplarer, du har brug for.

Hygiejnekurset er lovpligtigt, hvis man vil videresælge større mængder vildt til vildthåndterings-virksomheder. Kravene er fastlagt i EU-forordningen 853-2004 og gælder både i Danmark og i alle andre EU-lande.

Tjek at dit kursus er registreret

Miljøstyrelsen har ind til videre registeret 9201 kursusbeviser i Mit Jagttegn. Der kan dog stadig være jægere, som ikke har fået deres bevis registreret, fordi deres jagttegns-ID ikke er korrekt eller eventuelt mangler helt.

Hvis du vil være sikker på, at dit kursusbevis er registreret, bør du derfor tjekke det på Mit Jagttegn under selvbetjening. Hvis det ikke er registreret, kan du rette henvendelse til Miljøstyrelsen.