Mulighed for nyt ulvepar i Klelund Plantage ved Hovborg

23-04-2021
Natur

Danmark har formentlig fået et nyt ulvepar, som muligvis vil yngle i løbet af 2021. Det vurderer forskere fra Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum Aarhus, som overvåger ulvene i Danmark for Miljøstyrelsen.

I vinterens løb har en hun-ulv sluttet sig til to han-ulve i Klelund Plantage ved Hovborg. Hunulven danner nu par med den ene, så der kan være udsigt til ulveunger i løbet af foråret.

Forskerne har identificeret hunulven i Klelund Plantage og har givet hende det tekniske navn GW1700f. Spor i sneen i januar og februar har vist, at hun formentlig danner par med en han, som levede i plantagen i forvejen.   

Ifølge forskernes status for 4. kvartal 2020 var der allerede to hanulve i plantagen. Den ene er født i Ulfborg-reviret i 2019 (GW1469m), mens den anden er indvandret fra Tyskland (GW1629m).

I januar og februar afslørede snedækket imidlertid den tredje ulv. Parallelle spor i sneen viste to ulve, som fulgtes ad, og man kunne se, hvor de havde ligget sammen. Forskerne tog prøver af frisk afføring i begge spor, og nu viser DNA-analyser, at afføringen dels stammer fra en af de hanner, som var der i forvejen (GW1469m), dels er fra den nye hun.

Det er ikke sikkert, at parret vil yngle, men forskerne vurderer, at der er gode muligheder for, de bliver forældre i løbet af foråret.

Klelund Plantage delvist afspærret

Sandsynligvis opholder ulveparret sig fortsat i Klelund Plantage, og derfor har ejerne afspærret dele et område for publikum for at give parret fred og undgå, at de to ulve bliver forstyrret, mens de eventuelt har unger.

Du kan læse mere om udbredelsen af de danske ulve på ulveatlas.dk