Konference om produktsikkerhed skal hjælpe dig, når du handler på nettet

21-04-2021
Kemikalier Borger Tilsyn og håndhævelse

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion er med til at organisere den kommende web-konference ”Er du helt sikker?” om e-handel og produktsikkerhed den 28 maj. Konferencen vil blandt andet indeholde paneldebatter, oplæg og inspiration til fremtidens produktsikkerhed.

Foto: Colourbox

De sikre produkter opstår ud af et marked med tillid og samarbejde mellem virksomheder, forbrugere og myndigheder. Den 16. juli træder EU's markedsovervågningsforordning (2019/2020) i kraft. Den skal give en styrket ramme for samarbejde omkring produktsikkerhed. Konferencen har derfor som målgruppe både virksomheder, forbrugere og myndigheder.

Med nye krav og sanktionsmuligheder over for virksomheder i lande uden for EU, bliver produktsikkerhed for alvor et konkurrenceparameter. Det fejrer markedsovervågningsudvalget med en virtuel konference om e-handel og produktsikkerhed – ’Er du helt sikker?’ den 28. maj.

På konferencen vil du få viden og inspiration om fremtidens produktsikkerhed. Du vil høre om forordningen, trends og fremtiden fra eksperter og meningsdannere fra myndigheder, erhvervsliv og forbrugerrepræsentanter.

Du kan blandt mange andre møde Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv og Mads Reinholdt (Forbrugerrådet Tænk) i en paneldebat om produktsikkerhed på tværs af lande. Derudover vil fremtidsforsker Liselotte Lyngsø blandt andet holde oplæg om fremtidssikring af forbrug og virksomheder i en turbulent tidsalder. Europa Parlamentariker Christel Schaldemose (S) deltager også. Hun er chefforhandler på regulering af online platforme i Digital Services Act, og spiller derfor en hovedrolle i fremtidens regelsæt for e-handel og produktsikkerhed. Sidst men ikke mindst kan du møde Jesper Buch – som de fleste kender ham i rollen som ’løve’ - når myndigheder, herunder Miljøstyrelsen, på konferencen fremlægger idéer for et panel.

Ved yderligere information kontakt venligst:

Kim Holm Boesen, Kontorchef, Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion, 21625966