AFLYST: Temadag om forbrugernes ønsker til kvalitet af legetøj – kvalitet fremfor kvantitet?

04-09-2020
Kemikalier

På grund af situationen med COVID-19 og de restriktioner den har medført for fysiske arrangementer samt for få tilmeldinger til arrangementet, aflyses den planlagte Temadag om legetøj den 10. november 2020. Vi forventer at afholde temadagen med samme program i løbet af 2021 når situationen tillader det.

Tirsdag den 10. november 2020 kl. 9.30-16.00 inviterer Legebranchen, Miljø- og Fødevareministeriet, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen for fjerde gang til temadag om legetøj

Årets tema er forbrugernes ønsker til kvalitet af legetøj.  For nogle betyder kvalitet, at legetøjet skal have en lang holdbarhed, mens det for andre kan betyde, at legetøjet er lavet af bæredygtige materialer. Nogle vil måske mene, at det vigtigste er, at legetøjet skal opfylde børnenes legebehov og har det helt rigtige design. Hertil kommer, at sikkerheden af legetøjet selvfølgelig også skal være i orden, det gælder både, hvad angår indhold og afgivelse af kemikalier, samt at børn ikke kan blive kvalt i lange snore eller skære sig på skarpe kanter.

Der vil være oplæg fra trendforsker Louise Byg Kongsholm, adm. Direktør i Pej gruppen, som har fingeren på pulsen i forhold til børns leg og tidens trend(s). Herudover vil dagen byde på oplæg fra danske virksomheder og sidst på dagen vil der være opdatering fra myndighederne.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.  

 

 

Deltag i virtuel temadag om legetøj

Den 10. november kl. 9.00-12.30 afholdes en virtuel temadag om legetøj, hvor fokus vil være på gældende regler og sikkerhedsvurdering. Her vil myndighederne gennemgå gældende regler, og der vil være eksempler på, hvordan en sikkerhedsvurdering kan udarbejdes og hvad den skal indeholde. Program for dagen vil blive lagt ud efter uge 42. 
Tilmelding: Skriv en mail til Emma Dyhr Jensen (Obfuscated Email) og Anders Kalsbøll (Obfuscated Email).