Nordisk Råds miljøpris tildelt biodiversiteten på Færøerne

29-10-2020

Skribent og naturentusiast er blandt de mange titler årets miljøpris vinder, Jens-Kjeld Jensen fra Færøerne, kan bryste sig af. Nordisk Råds miljøpris 2020 er tildelt på baggrund af arbejdet med at studere og videreformidle biodiversiteten og dets udvikling på Færøerne.

Billede af Nordisk Råd: Jens-Kjeld Jensen, vinder af Nordisk Råds miljøpris 2020.

Nordisk Råds miljøpris er i år for 26. gang blevet uddelt. I 2020 sættes der fokus på biodiversiteten og de initiativer, som har gjort en forskel på området. Et af de initiativer har Jens-Kjeld Jensen fra Færøerne stået for. Han har sat fokus på Færøernes mangfoldige natur. Det har han gjort i over 40 år, hvilket også er en af begrundelserne for valget af ham som vinderen af årets miljøpris.

Jens-Kjeld Jensen selv ser hans arbejde med dokumentationen af den Færøske natur som sin hobby. Intet mindre end fem bøger og over 500 artikler har denne “hobby” kastet af sig. Han samarbejder med naturforskere verden over og har bl.a. kortlagt mere end 350 nye arter på Færøerne.

Jens-Kjeld Jensen fik overrakt prisen af de to grønlandske klimaaktivister Nuiana Hardenber og Lennert Olsen. Prisen blev i lyset af Covid-19 overrakt digitalt til Nordisk Råds prisfest tirsdag aften d. 27 oktober.

Med årets miljøpris følger der 350.000 danske kroner og prisstatuetten ”Nordlys”, som altså tilfalder Jens-Kjeld Jensen fra Færøerne.

Læs mere om vinderen af året miljøpris, begrundelsen for tildelingen og hør hans takketale her.