Drik øl med bedre samvittighed: Vandforbrug til flaskevask kan halveres

06-11-2020
Grøn virksomhed

Et nyt projekt vil med støtte fra MUDP udvikle teknologi, der muliggør reduktion af vandforbruget ved flaskevask.

Selv om Coronavirus har sat en stopper for den officielle J-dag, bliver julebryggen stadig frigivet i dag, og der er sikkert mange, som vil nyde en julebryg hjemme i stuen. Og snart kan vi alle drikke øl med bedre samvittighed.

Techvirksomheden, LiqTech, er gået sammen med Carlsberg om MUDP-projektet ”Bottle Wash Water Recycling by Membrane Filtration” (BARREL), hvor målet er at udvikle miljøteknologi, der kan sikre helt op til 50 procent genanvendelse af vandet fra flaskevask.

- I Danmark bliver der drukket rigtig mange øl, så der er store perspektiver i denne helt nye løsning, der på sigt kan sikre store vandbesparelser, siger kontorchef i Miljøstyrelsen Susanne Ulrich, 

Teknologi der fjerner kemikalier

I dag er vask af genanvendte glasflasker en af de største vandbrugende processer i bryggerier. Der bruges pt. en halv liter vand til flaskevask for hver liter øl. En af udfordringerne ved at genanvende vaskevandet er blandt andet at fjerne kemikalier, der stammer fra for eksempel lim og fiber fra etiketter.

I projektet vil virksomhederne forsøge at løse denne udfordring, så der kan genbruges mere vand i bryggerierne, og så vi kan drikke øl med bedre samvittighed.

Projekt BARREL vil snart igangsættes og forløber indtil midten af 2022.

For yderligere oplysninger:

Ida Sofie Martinsen, AC-tekniker i Miljøstyrelsen, Obfuscated Email, + 45 24 79 96 07