Mange virksomheder vil sende håndsprit på markedet

28-03-2020

Miljøstyrelsen har haft travlt med at hjælpe virksomheder, som ønsker at få håndsprit og hånddesinfektionsmidler ud i en fart på det danske marked i denne tid.

Frem til den 30. juni gælder særlige dispensationsmuligheder for at få håndsprit og hånddesinfektionsmidler på det danske marked. Det betyder, at mange virksomheder har kontaktet Miljøstyrelsen for at få hjælp til at få håndsprit-produkter ud på markedet.

Der er p.t. fem danske destillerier, der har registreret sig hos Miljøstyrelsen. De ønsker at producere ethanol, som skal bruges, når man vil fremstille håndsprit. Derudover er der 28 virksomheder, der har registreret sig til at markedsføre håndsprit-produkter. Det gælder både for import og egenproduktion, og så er der en enkelt virksomhed, som har fået dispensation til et håndspritprodukt. Sidstnævnte har været nødt til at søge en dispensation, eftersom det aktivstof, som de har ønsket at bruge kræver godkendelse, hvis man udelukkende bruger dette stof og ikke blander med andre stoffer.

Virksomhederne skal ikke have en decideret godkendelse til at producere og markedsføre håndsprit-produkter med aktivstoffer fra alternative leverandører, eftersom der er en generel dispensation til dette.

Ud over hjælp til registrering af produkter, er der mange spørgsmål vedrørende håndsprit og hånddesinfektionsmidler. Der spørges f.eks. til, om der er alternativer til almindelige produkter, produkter med andre aktivstoffer, lovligheden i produkterne generelt og meget mere.

Læs mere om reglerne for vejledning om lovlig markedsføring af håndsprit og hånddesinfektionsmidler her

Læs gode råd om håndsprit og hånddesinfektionsmidler her