Hånddesinfektionsprodukt tilbagekaldes

14-05-2020

Miljøstyrelsen tilbagekalder hånddesinfektionsprodukter solgt af virksomheden Total Rent.dk.

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 14. maj 2020 påbudt virksomheden Total Rent.dk straks at tilbagekalde hånddesinfektionsprodukter med ”Total Hånddesinfektion, PR nr. 4118146” fra forhandlere og brugere. Det skyldes, at aktivstoffet ”Active chlorine generated from sodium chloride by electrolysis” ikke er godkendt af EU til hånddesinfektionsprodukter.

”Total Rent.dk har solgt et hånddesinfektionsprodukt, hvor aktivstoffet er ”Active chlorine generated from sodium chloride by electrolysis”, hvilket ikke er godkendt af EU. Derved har Total Rent.dk foretaget markedsføring af et ulovligt produkt, ligesom det er ulovligt at anvende produktet jf. biocidreglerne," siger Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen.

Det betyder, at Total Rent.dk skal udsende et tilbagekaldelsesbrev til forhandlere og brugere som har købt hånddesinfektionsprodukter med ”Total Hånddesinfektion, PR nr. 4118146” inden for det sidste år fra dags dato, og efter udløbet af fristen for at efterkomme påbuddet (to hverdage), inden tre hverdage fremsende dokumentation til Kemikalieinspektionen for, at påbuddet er efterkommet.

Påbuddet er givet i henhold til kemikalielovens § 48, stk. 2, nr. 3.

For yderligere information kontakt venligst: Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen på: 2162 5966.

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om cookies