Hånddesinfektionsprodukt tilbagekaldes

10-07-2020
Tilsyn og håndhævelse

OPDATERET 29.7. SE NEDENFOR. Hånddesinfektionsproduktet ”Cool Care Desinficerende Håndsprit (750 ml glasflaskeemballage)” fra Ronald A/S tilbagekaldes, da produktets emballage kan forveksles med virksomhedens fødevareemballager.

OPDATERING 29.7. MILJØSTYRELSEN HAR GIVET DISPENSATION. LÆS NYHEDEN: Miljøstyrelsen giver dispensation til håndspritprodukter i fødevareemballage

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 3. juli 2020 påbudt virksomheden Ronald A/S straks at tilbagekalde hånddesinfektionsproduktet ”Cool Care Desinficerende Håndsprit (750 ml glasflaskeemballage)” fra forhandlere og brugere.

”Ronald A/S har markedsført et hånddesinfektionsprodukt i en emballage, som kan vildlede forbrugerne, da fremtoning og design kan forveksles med fødevarer, idet emballagen og etiketten efter Kemikalieinspektionens vurdering kan forveksles med fødevareprodukter, der ligeledes markedsføres i de pågældende glasflaskeemballager”, siger Kim Holm Boesen, kontorchef i Miljøstyrelsen.

Kemikalieinspektionen har i påbuddet beskrevet, at når de samme glasflaskeemballager anvendes som emballage til både hånddesinfektion og fødevareprodukter, er det vigtigt, at den anvendte emballage og etikette adskiller sig helt klart fra andre produkter med samme emballage, som anvendes til fødevarer, f.eks. via påsætning af en doseringspumpe.

Det betyder, at Ronald a/s senest den 7. juli 2020 skulle udsende et tilbagekaldelsesbrev til virksomhederne og brugere, som har købt ”Cool Care Desinficerende Håndsprit (750 ml glasflaskeemballage)”, eller fået det udleveret inden for det sidste år fra dags dato. Derpå har Ronald a/s, en frist på tre hverdage til at fremsende dokumentation til Kemikalieinspektionen for, at påbuddet er efterkommet.

Efterfølgende har Ronald A/S meddelt Kemikalieinspektionen, at virksomheden er ophørt med at anvende glasemballage til dets hånddesinfektionsprodukter.

Påbuddet er meddelt i henhold til kemikalielovens § 48, stk. 2, nr. 3.

For yderligere information kontakt venligst: Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen på: 2162 5966.