Nu får affaldet langs kysterne kamp til stregen

27-01-2020
Affald Natur

Miljøstyrelsen har netop uddelt 3,1 millioner kroner til oprydning af plastik og andet affald på de danske strande.

Midlerne fra strandoprydningspuljen skal sætte ekstra skub i indsamlingen af plastik og affald langs de danske kyster. Her ses billede af affaldsindsamling på Ribe Å.

Kampen mod affald langs de danske kyster får nu ekstra kræfter. Miljøstyrelsen har nemlig givet godt 3,1 millioner kroner til i alt 25 projekter, der bidrager til oprydning af affald ved strande og kystnære områder.

Både offentlige myndigheder, private selskaber og almindelige borgere har kunne ansøge om tilskud og interessen har været stor. Og det glæder kontorchef i Miljøstyrelsen Anne Elizabeth Kamstrup.

- Der har været stor interesse for puljen fra mange forskellige ansøgere fordelt over hele landet. Og det vidner om, at lysten til at gøre en indsats for miljøet er bredt funderet, fortæller hun.

Affaldsindsamling fra kano og kajak

Blandt modtagerne af tilskud er Hold Danmark Rent ApS, som i samarbejde med Dansk Kano og Kajak Forbund har søgt om penge til indsamling af affald i 10 særligt udvalgte åer med direkte udløb til havet. Til projektet er der bland andet givet tilskud til indsamlingsudstyr.

- Mange kajakroere har allerede været i gang med at indsamle affald, men med støtten fra Miljøstyrelsen kan vi intensivere indsatsen. Vi forventer, at 300 kajakroerne vil komme ud på vandet i 2020 for at give naturen en hjælpende hånd. Nu venter vi bare på at vejret bliver lunere, fortæller udviklingskonsulent i Dansk Kano og Kajak Forbund Irene Lauridsen.

I løbet af 2020 vil der igen være mulighed for at søge penge fra strandoprydningspuljen. Mere info følger på MST.dk

For yderligere oplysninger kontakt:

Lene Grønbjerg, Obfuscated Email

Fakta om Strandoprydningspuljen

Der var ansøgt for i alt:

5.481.488 kr.

Der blev givet tilsagn til i alt:

3.160.788 kr.

Projekter, der har fået støtte:

25 projekter