Skadelig kemi fundet i slim-legetøj igen

25-02-2020
Borger Kemikalier Tilsyn og håndhævelse

Miljøstyrelsen tilbagekalder fire slim-legetøjsprodukter og opfordrer forbrugerne til at skille sig af med legetøjet med det samme.

Endnu en af Miljøstyrelsens stikprøveundersøgelser viser fund af skadelig kemi i slim-legetøj. Seks ud af otte testede produkter kan udgøre en alvorlig sundhedsrisiko for allergi, når børn leger med produkterne. To af produkterne er allerede tilbagekaldt fra forbrugerne sidste år, da de blev testet for afgivelse af stoffet ”bor” og derfor er det fire produkter, som nu tilbagekaldes.

Miljøstyrelsen har undersøgt otte produkter for indholdet af stofferne ”methylisothiazolinon” (også kaldet MI) og ”Kathon”. Seks af de otte produkter viste sig at indeholde stofferne i koncentrationer, hvor der er risiko for, at børn kan udvikle hudallergi, når de leger med produkterne.

Det drejer sig om følgende fire produkter, som er fra tre forskellige butikker i Danmark: ”Slim, selvlysende”, ”Zombie slime” og ”Lyserød Slime” og ”Tube Slime”.

Har man købt nogen af de fire produkter, anbefaler Miljøstyrelsen, at man returnerer dem til forhandleren eller skiller sig af med dem. Produkterne kan bortskaffes med husholdningsaffald.

Se fotos af det skadelige slim-legetøj 

Tips om køb og brug af slimlegetøj

  • Køb CE-mærket slim. CE-mærket betyder, at producenten har taget stilling til, at legetøjet skal følge legetøjsreglerne. CE-mærket betyder dog ikke, at myndighederne har godkendt produktet.
  • Vask altid børnenes hænder eller andre dele af kroppen som har været i kontakt med produktet grundigt efter brug.

Læs også vores råd om hjemmelavet slim

Yderligere information

Funktionsleder
Elisabeth Paludan