Miljøstyrelsen har bedt virksomhed om at stoppe vildledende markedsføring

09-12-2020
Tilsyn og håndhævelse Biocider

Kemikalieinspektionen har indskærpet over for virksomheden Nanobiz Aps straks at standse deres vildledende markedsføring vedrørende deres desinfektionsprodukt ”Bacoban/Nanocover Desinfektion 10 dage”, idet de ikke har den nødvendige dokumentation for, at produktet kan slå alle slags vira ihjel under alle brugsformer.

DR Kontant har netop haft et indslag om produktet ”Bacoban/Nanocover Desinfektion 10 dage”, hvor Miljøstyrelsen medvirker. I den forbindelse vil Miljøstyrelsen gerne understrege, at vi tidligere har henvendt os til virksomheden Nanobiz Aps for at indskærpe reglerne om markedsføring:

”Miljøstyrelsen har indskærpet reglerne om markedsføring over for ”Bacoban/NanoCover desinfektion 10 dage”, da virksomheden ikke kan dokumentere, at produktet kan slå alle slags vira ihjel under alle brugsformer,” siger Kim Holm Boesen, kontorchef i Miljøstyrelsen.

Det omtalte firma har tidligere haft en reklamefilm om produktet kørende på TV 2 og på deres egen hjemmeside nanocover.dk, hvor produktet er blevet anprist som et desinfektionsmiddel, som dræber virus og bakterier på overflader helt op til 10 dage

”Det er Miljøstyrelsens vurdering, at det ikke kan accepteres, at NanoCover markedsføres med denne anprisning, da sådan et udsagn kan opfattes som vildledende, når det ikke er sandsynliggjort virksomt overfor alle vira”, siger kontorchef i Miljøstyrelsen Kemikalieinspektion Kim Holm Boesen.

Kemikalieinspektionen har efterfølgende noteret sig, at Nanobiz ApS har fjernet reklamevideoen fra deres hjemmeside, ligesom den ikke længere sendes på TV 2.

For yderligere information kontakt venligst:

Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen på: 2162 5966.