GUDP bliver igen samlet i Landbrugsstyrelsen

16-12-2020

Med opdelingen af det tidligere Miljø- og Fødevareministerium samles sekretariatet for Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, i Landbrugsstyrelsen.


Den fjerde december 2020 holdt GUDP flyttedag. De sekretariatsfunktioner, som siden 2017 har ligget i Miljøstyrelsen, er nu rykket tilbage til Landbrugsstyrelsen, hvor de oprindeligt var placeret. 

Flytningen er en konsekvens af, at det tidligere Miljø- og Fødevareministerium er blevet opdelt i to selvstændige ministerier. Dermed er hele ansvaret for støtten til projekter, der skal gøre fødevareerhvervet mere grønt og klimavenligt, igen samlet i én styrelse.

Siden 2017 har den del af GUDP-sekretariatet, som varetager bestyrelsesbetjening, jura og kommunikation, ligget i Miljøstyrelsen for at sikre synergi med Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP). Der er dog klare fordele, ved at samle hele sekretariatet under én hat, vurderer direktør i Landbrugsstyrelsen Jette Petersen.

Fordele ved flytningen

"Vi har haft et fremragende samarbejde med vores kolleger i Miljøstyrelsen, men det giver rigtig god mening, at behandlingen af projekterne og sekretariatet for bestyrelsen bliver samlet," siger Jette Petersen. 

"Samtidig vil vi i Landbrugsstyrelsen kunne skabe synergi med de mange øvrige initiativer, der skal fremme den grønne omstilling af fødevareerhvervene. Så det glæder vi os over." 

GUDP giver støtte til udviklings- og demonstrationsprojekter, som fremmer grøn omstilling inden for hele fødevaresektorens værdikæde fra primærproduktionen i jordbrug, fiskeri og akvakultur til forarbejdningsindustri og afsætning.

Ingen ændring for ansøgere

Ændringerne i sekretariatet får ingen betydning for ansøgerne til GUDP.

De funktioner, som lå i sekretariatets afdeling i Miljøstyrelsen i Odense, rykker til Landbrugsstyrelsen i København, mens sagsbehandling og rådgivning i forhold til nye ansøgninger og eksisterende projekter fortsat bliver varetaget af GUDP´s sagsbehandlere i Landbrugsstyrelsen i Augustenborg.