Danskerne går sammen om at fjerne plastik i naturen

15-12-2020
Pressemeddelelse Affald Natur

Miljøstyrelsen har uddelt 1,95 mio. kr. i årets anden runde til 9 lokale initiativer, som skal fjerne plastik fra naturen. Der er ansøgt for i alt 4,8 mio. kr.

 

Der er netop uddelt 1,95 millioner kroner fra Miljøstyrelsens strandoprydningspulje. Puljen åbnede første gang i efteråret 2019, og har nu afsluttet sin anden runde i 2020.

I denne runde har der været flere projekter og ansøgninger, der levede op til kravene for at få tilskud, end der har været afsat midler til.

- Vi oplever, at der er en meget stor interesse for - i fællesskab - at holde vores natur fri for plastik. Det har betydet, at vi i denne runde har måtte prioritere i mellem ansøgningerne, siger kontorchef Nina Espegård Hassel.

9 projekter får støtte

Der har været bred interesse for at søge strandoprydningspuljen– både offentlige institutioner, private selskaber og almindelige borgere har ansøgt. De 9 projekter har fået tilsagn for i alt 1,95 mio. kr.

Eksempelvis modtager Syddjurs Bo – og Aktivitetstilbud 96.000 kr. til at rydde op på ca. 137 km strandareal. Projektet engagerer 11 borgere, frivillige og fast personale.

Og Virkekraft ApS har indgået samarbejde med Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), og har fået bevilget 500.000 kr. til at fjerne plastik ved kyststrækningen langs Hvide Sande.

 

Følgende 9 projekter har fået støtte i denne ansøgningsrunde:

Race for Oceans

Selvejende Institution Tuskær-Fonden, Tuskær, vi holder stranden ren

Natur & Kultur i Ho, Strandoprydning Skallingen

Annemette Rosenborg Eriksen, Halsnæs Affaldshelte

Nationalparkfond Skjoldungernes Land, Affaldsfri Fjord 2021

Maj D, Kystværk

Virkekraft ApS, Elsk din Kyst

Syddjurs Bo- og Aktivitetstilbud, Strandoprydning

DGI, WeWalk

Yderligere oplysninger:

Kristine Amstrup

Obfuscated Email