90 millioner kroner til fødevareerhvervenes grønne omstilling
18-12-2020GUDP har åbnet for ansøgninger til første ordinære ansøgningsrunde i 2021. Der er 90 mio. kr. i puljen, og ansøgningsfristen er den 2. marts klokken kl. 12.00.

GUDP råder i første halvår af 2021 over en pulje på ca. 90 millioner kroner til støtte af grønne udviklings- og demonstrationsprojekter inden for hele fødevaresektoren.
I 2021 vil bestyrelsen prioritere nye projekter med direkte, målbare klimaeffekter. Samtidig er der fortsat plads til projekter, som fokuserer på de øvrige udfordringer i fødevaresektoren i forhold til eksempelvis natur, miljø, dyrevelfærd og fødevaresikkerhed. Dog skal projekter uden direkte klimaeffekter beskrive de eventuelle afledte klimaeffekter i deres ansøgninger.
Der er åbent for ansøgninger til puljen fra 18. december 2020
Ansøgningsfrist: 2. marts 2021 kl. 12:00.
Hent ansøgningsskema og vejledning her
Få information på webinar
I forbindelse med hver ny ansøgningsrunde holder GUDP traditionelt to informationsmøder, hvor kommende ansøgere kan blive klogere på ansøgningsprocessen og høre mere om de kriterier, som ligger bag vurderingen af projekterne.
På grund af corona-situationen bliver begge møder dog holdt som webinarer i sidst i januar. Det er gratis at deltage, og møderne er nu åbne for tilmelding:
Tilmelding og program:
- Webinar den 27. januar 2021 kl. 12.30 til 15.30
- Webinar den 28. januar 2021 kl. 09.00 til 12.00
På webinarerne bliver der lejlighed til at høre GUDP´s formand Mikael Thinghuus introducere målsætningerne for GUDP i 2021. GUDP har netop med offentliggjort sin handlingsplan for 2021, som udstikker de overordnede målsætninger for programmets arbejde og prioriteringer i det kommende år.
GUDP-sekretariatets medarbejdere holder desuden indlæg og forklarer ansøgningsproceduren og præsenterer det aktuelle ansøgningsmateriale. Der bliver mulighed for at få svar på spørgsmål både mundtligt og skriftligt, mens individuel sparring henvises til telefonisk dialog med sagsbehandlerne efter mødet.
To projekter deler erfaringer
Der bliver også mulighed for at høre projektledere fra to interessante GUDP-projekter fortælle om deres erfaringer og resultater af samarbejdet med GUDP på de kommende informations-webinarer.
Karin Loft Eibye fra Teknologisk Institut fortæller om projektet AquaLæder, som netop er afsluttet. Projektet arbejde med udnyttelse af fiskeskind til erstatning for læder til bl.a. tasker og møbelbetræk.
Desuden medvirker Mette Fisker fra Dansk Vegetarisk Forening. Hun fortæller om erfaringerne fra projektet Netværk for Fremtidens Planteproteiner.
Individuel sparring
Alle med GUDP-egnede projektideer er velkomne til at sende en kort projektbeskrivelse til GUDP-sekretariatet, hvor sagsbehandlerne står til rådighed med kvalificeret sparring. Beskrivelsen må højst fylde én side i en særlig skabelon, som findes på GUDP´s hjemmeside.