Nu kan du nemmere finde friluftsoplevelser i naturen

02-04-2020
Friluftsliv Natur

I dag åbner en helt ny og forbedret udgave af udinaturen.dk, som blandt andet kan vise vej til spændende friluftsoplevelser i hele landet.

Foto: Colourbox

Du bruger den måske allerede den kortbaserede guide udinaturen.dk. Hundredtusindvis af danskere har i hvert fald haft glæde af guiden, siden den i 2010 begyndte at vise vej ud i den danske natur.

Nu har Udinaturen.dk imidlertid fået et ordentligt facelift. Det nye design gør hjemmesiden meget nemmere at bruge og siden er samtidig blevet mere mobilvenlig.

På Udinaturen.dk finder du natur- og friluftsmuligheder i hele Danmark. Lige nu kan du for eksempel søge information frem om mere end 600 shelters, 135 bålhytter eller knap 2.000 vandreruter.

Få inspiration til friluftaktiviteter

Du kan også vælge at lade Udinaturen.dk inspirere dig til nye naturoplevelser. For eksempel kan du under temaer som ”Sov under stjernerne", ”Tag en dukkert” eller ”Gå en tur”, få hjælp og vejledning til gode nye steder og et hav af faciliteter.  

Redaktionen bag Udinaturen.dk har også samlet et tema med særlig udvalgte naturområder. Her finder du blandt andet de 15 naturområder, der er med i Danmarks Naturkanon.

Som inspiration til at opleve de 15 steder, har Miljøstyrelsen lavet en podcast om hvert af stederne. I podcasten møder du mennesker, som stedet har en helt særlig betydning for - og som fortæller deres historie om naturen derude.

Du kan downloade hele podcastserien Danmarks Naturkanon på din mobil, og du finder hele podcastserien her.

Udinaturen.dk er blevet moderniseret i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, GeoDanmark, Miljøstyrelsen, en række kommuner, Friluftsrådet og Kommunernes Landsforening og vil løbende blive udviklet, så man kan finde oplysninger om endnu flere ture og faciliteter.

Coronavirus og færdsel i naturen

Myndighederne anbefaler fortsat, at man gerne må være ude, så længe man holder god afstand til andre og følger anbefalingerne til færdsel i det offentlige rum. Det er midlertidigt forbudt at samles over 10 personer både inde og ude, og man anbefales at tage bil, cykel eller bevæge sig til fods, hvis man skal ud i naturen. Hold dig opdateret på coronasmitte.dk.

For yderligere oplysninger:

Ulrik Schack, chefkonsulent i Miljøstyrelsen, 25 62 78 31, Obfuscated Email