Flere hånddesinfektionsprodukter tilbagekaldes

30-04-2020

Miljøstyrelsen tilbagekalder flere hånddesinfektionsprodukter, der er markedsført med relation til navnet ”Bright water.”

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 21. april 2020 påbudt virksomheden Meny – Himmelev ApS straks at tilbagekalde hånddesinfektionsproduktet ”Bright Water” fra brugere.

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 21. april 2020 påbudt virksomheden Scan Office A/S straks at tilbagekalde hånddesinfektionsproduktet ”Bright Water” fra forhandlere og brugere.

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 29. april 2020 påbudt virksomheden Monday Sunday A/S straks at tilbagekalde hånddesinfektionsproduktet ”Bright Water til hånddesinfektion” fra forhandlere og brugere.

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 29. april 2020 påbudt virksomheden Samsø ECA-Vand ApS straks at tilbagekalde hånddesinfektionsproduktet ”Samsø ECA-vand til hånddesinfektion” fra forhandlere og brugere.

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 29. april 2020 påbudt virksomheden Nettomedical ApS straks at tilbagekalde hånddesinfektionsproduktet ”HENCO Bright Water til hånddesinfektion” fra brugere.

”Alle virksomheder har solgt et hånddesinfektionsprodukt, hvor biocidaktivstoffet i produktet er ”aktivt chlor genereret fra natriumchlorid ved elektrolyse”, hvilket ikke er godkendt af EU til hånddesinfektion, men til fladedesinfektion. Derved har virksomhederne fortaget markedsføring af ulovlige produkter, ligesom det er ulovligt at anvende produkterne til hånddesinfektion jf. biocidreglerne,” siger Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen.

Det betyder, at virksomhederne skal udsende et tilbagekaldelsesbrev til evt. forhandlere og brugere, som har købt produkterne inden for det sidste år fra påbuds datoen, og efter udløbet af fristen for at efterkomme påbuddet (to hverdage), inden tre hverdage fremsende dokumentation til Kemikalieinspektionen for at påbuddet er efterkommet.

 Påbuddene er givet i henhold til kemikalielovens § 48, stk. 2, nr. 3.

Find svar på ofte stillede spørgsmål i forbindelse med håndsprit.

Listen over tilbagekaldte produkter

Miljøminister styrker kontrol med håndsprit

For yderligere information kontakt venligst: Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen på: 2162 5966.

 

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om cookies