Endnu et hånddesinfektionsprodukt tilbagekaldes

24-04-2020
Kemikalier Tilsyn og håndhævelse

Miljøstyrelsen tilbagekalder hånddesinfektionsprodukt solgt af virksomheden Norteq ApS.

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 22. april 2020 påbudt virksomheden Norteq ApS straks at tilbagekalde hånddesinfektionsproduktet ”Norteq Håndsprit” fra forhandlere, herunder hjemmesider, og brugere. Det skyldes dels, at et af aktivstoffet tea tree oil ikke er godkendt som biocid, dels at Norteq Aps ikke kan dokumenterer effektiviteten af produktet.

”Norteq ApS har solgt et hånddesinfektionsprodukt, hvor et af aktivstofferne, tea tree oil, ikke er godkendt som biocidstof, og det er desuden registreret som hudirriterende i ECHA’s database. Det må derfor ikke anvendes i håndsprit. Endvidere har Norteq Aps ikke kunnet dokumentere effektiviteten af produktet, herunder niveauet af ethanol i produktet. Derved har Norteq ApS fortaget markedsføring af et ulovligt produkt, ligesom det er ulovligt at anvende produktet jf. biocidreglerne," siger Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen.

Det betyder, at Norteq ApS senest den 24. april 2020 skal udsende et tilbagekaldelsesbrev til forhandlere, herunder hjemmesider, og brugere, som har købt ” Norteq Håndsprit” inden for det sidste år fra dags dato. Derpå har Norteq ApS, en frist på tre hverdage til at fremsende dokumentation til Kemikalieinspektionen for, at påbuddet er efterkommet.

Påbuddet er givet i henhold til kemikalielovens § 48, stk. 2, nr. 3.

Se listen over alle tilbagekaldelser her

For yderligere information kontakt venligst: Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen på: 2162 5966.