Miljøstyrelsen undersøger tandblegeprodukt

25-09-2019

Miljøstyrelsen er i gang med at undersøge tandblegeproduktet ”SmileBright” på baggrund af anmeldelse til kemikalieinspektionen og oplysninger om overskridelse af grænseværdi på stoffet hydrogenperoxid.

Tandblegeprodukter i håndkøb må ikke indeholde mere end 0,1 procent hydrogenperoxid – stoffet er også kendt som brintoverilte. Miljøstyrelsen har fået oplysninger om, at tandblegeproduktet ”SmileBright” indeholder op til 7,5 procent hydrogenperoxid. Derfor har Miljøstyrelsen nu anmodet firmaet bag produktet om produkt-sammensætningsoplysninger og eksemplarer til analyse.

Græseværdien for hydrogenperoxid i håndkøbs-tandblegemidler er 0,1%, og for tandblegemidler til professionel brug (hos tandlæger) maksimalt 6 procent.

Det er virksomhedernes ansvar at sikre, at kosmetiske produkter som tandblegemidler lever op til lovgivningen. Kosmetiske produkter og andre forbrugerprodukter godkendes ikke af myndighederne, inden de sælges. Kun særligt farlige stoffer som f.eks. bekæmpelsesmidler (pesticider og biocider) er opfattet af en godkendelsesordning.

Miljøstyrelsens oplysninger om tandplejeproduktet ”SmileBright” kommer fra DR-programmet Kontant og anmeldelse til Kemikalieinspektionen.