Rejsehold skal bane vej for flere grønne indkøb

14-10-2019
Grøn virksomhed

I dag lancerer Miljøstyrelsen et nationalt rejsehold, der skal hjælpe offentlige indkøbere med at fremme cirkulær økonomi og grøn omstilling gennem indkøb.

Det offentlige har en samlet købekraft på over 300 mia. kr. årligt. Offentlige indkøb spiller derfor en helt central rolle, når det kommer til at skubbe markedet i en grønnere og mere cirkulær retning.

Jo flere, der er med på den grønne indkøbsbølge, desto større er efterspørgslen efter grønne produkter og tjenesteydelser.

”Rejsehold for Grønne og Cirkulære Offentlige Indkøb vil hjælpe offentlige institutioner til grønnere og mere cirkulære indkøb gennem målrettet rådgivning. Derved bidrager Rejseholdet til, at den offentlige efterspørgsel efter grønne leverandører og produkter bliver styrket,” udtaler Hella Lynggaard Sonne fra Miljøstyrelsen, der koordinerer Rejseholdets indsats.

Opbakning til det grønne og cirkulære arbejde

Alle offentlige institutioner har fra i dag mulighed for at ansøge om at komme med i et af Rejseholdets rådgivningsforløb. Her kan man eksempelvis få hjælp til, hvordan der stilles grønne og cirkulære krav i konkrete udbud, hvordan man kommer godt i gang med nye udbudsformer, eller hvordan man udvikler eller justerer politikker og metoder, så de kan bidrage til grønnere og mere cirkulære indkøb.

Rådgivningen udføres af konsulenter fra PlanMiljø i tæt samarbejde med Dansk Initiativ for Etisk Handel, FalckEkdahl og Innoba. Og PlanMiljø glæder sig til at komme i arbejdstøjet:

”Vi ved, at mange kommuner, regioner og andre offentlige institutioner er mere end klar på at understøtte den grønne og cirkulære dagsorden – også inden for indkøb. Derfor er vi rigtig glade for, at vi med vores hold af erfarne eksperter kan være med til at give dem en ekstra opbakning og nye værktøjer, der kan hjælpe til at realisere deres mål” siger Bjørn Bauer, Direktør i PlanMiljø.

Hvordan får man besøg af Rejseholdet?


På Rejseholdets hjemmeside: https://ansvarligeindkob.dk/rejsehold/ kan man ansøge om et gratis forløb med hjælp fra Rejseholdets rådgivere.

Tilmeldingsfristen er 15. november 2019. Rejseholdet tilbyder 10 gratis rådgivningsforløb over hele landet med start i 2019. De udvalgte deltagere vil få nærmere besked efter tilmeldingsfristen.

Rejseholdet er udviklet som led i Strategi for Cirkulær Økonomi.

Yderligere oplysninger
Hella Lynggaard Sonne, Miljøstyrelsen, tlf. +45 23 29 25 34, e-mail:
Rikke Fischer-Bogason, PlanMiljø, tlf. +45 46 76 24 00, e-mail: 

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om cookies