Ny hjemmeside gør det let at få viden om miljøets tilstand

15-11-2019
Pressemeddelelse Borger Affald Akvakultur Biocider BREF Friluftsliv Genteknologi Grøn virksomhed GUDP Import og eksport af affald Industri Jord Kemikalier Klimatilpasning Landbrug Luft Natur NOVANA Pesticider Råstoffer Skovbrug Skovtilskud Støj Vand i hverdagen Vandmiljø

Miljøstyrelsen lancerer hjemmesiden miljøtilstand.nu den 15. november. Her kan både borgere og fagfolk finde de nyeste informationer om, hvordan det står til med miljøet og naturen i Danmark.

Hvordan har miljøet det? Det spørgsmål optager mange natur- og miljøinteresserede danskere, og nu bliver det nemmere for borgerne at holde øje med miljøets tilstand. Den 15. november lancerer Miljøstyrelsen nemlig www.miljøtilstand.nu, hvor både borgere og fagfolk kan blive klogere på, hvordan det står til med Danmarks natur til vands, til lands og i luften.

Hjemmesiden formidler de nyeste resultater fra undersøgelser og målinger over hele landet, illustreret gennem tekst, grafer og figurer. Her kan man følge udviklingen de seneste år for f.eks. invasive arter, støjforurening, drikkevand, temperatur og meget mere. De 50 indikatorer, man finder på hjemmesiden, er nøje udvalgt af fageksperter, så de tegner et præcist og nuanceret billede af miljøets tilstand. Miljøtilstand.nu vil løbende blive opdateret, så man altid vil kunne finde de nyeste informationer og data.

Miljøtilstand.nu afløser de 250 sider lange miljøtilstandsrapporter, der hidtil er blevet udgivet hvert fjerde år. Formålet med digitaliseringen har været at gøre den aktuelle viden bredere og lettere tilgængelig og give mulighed for hyppigere opdateringer af informationerne.

Besøg miljøstilstand.nu