Flere kommuner stiller grønne krav

28-03-2019

Antallet af Offentlige organisationer med fælles miljøkrav vokser. Senest har to kommuner tilsluttet sig Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb.

D. 27. april offentliggjorde Syddjurs Kommune deres indmeldelse i partnerskabet ved en ceremoni: Fra venstre ses Anette Juhl Winther, Formand for Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb og indkøbs- og udbudschef i Aarhus Kommune, Ole Bollesen (S), borgmester i Syddjurs Kommune, Elinor Bæk Thomsen, bæredygtighedskoordinator i Syddjurs Kommune og Martin Vellerup Andersen,afdelingsleder for regnskab, løn og udbud i Syddjurs Kommune.(Foto: Ole Bjarke Nielsen)

Miljøstyrelsen kan nu byde velkommen til to nye medlemmer i Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb: Albertslund og Syddjurs Kommune.

Partnerskabets medlemmer arbejder i fællesskab med at udvikle konkrete indkøbsmål, der har en effekt på miljøet globalt såvel som lokalt.

Gennem partnerskabets indsats bliver det nemlig nemmere for det offentlige at stille relevante og ambitiøse, grønne krav til specifikke produktgrupper.

Ensartede miljøkrav

Syddjurs Kommune er netop blevet medlem af partnerskabet. Og det glæder borgmester, Ole Bollesen (S):

- I Syddjurs Kommune vægter vi den grønne og bæredygtige dagsorden højt. Derfor stiller vi også ambitiøse grønne krav, når vi køber ind, siger borgmesteren og tilføjer:

-  Derfor glæder det mig, at vi nu er blevet medlem af Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb, så vi sammen med de andre medlemmer kan formulere ensartede, grønne krav, Forhåbningen er, at markedet i større grad kan levere grønne varer til konkurrencedygtige priser.

I Albertslund Kommune ser borgmester Steen Christiansen (S) også partnerskabet som en løftestang for et fortsat fokus på miljøhensyn gennem indkøb.

- Albertslund Kommune har i mange år arbejdet systematisk på grønne tiltag, og vores indkøbsfunktion er ingen undtagelse. At vi nu er blevet medlem af Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb vil kun være med til at styrke den grønne indsats i kommunen.

Billede af Steen Christensen

Ambitiøse grønne krav

I Miljøstyrelsen, som er administrerer partnerskabet, bifalder man også udvidelsen.

 - Udgangspunktet er, at jo flere, der stiller de samme miljøkrav, jo større effekt vil det have på markedet, fortæller kontorchef i Miljøstyrelsen Søren Bukh Svenningsen og fortsætter:

- Med enslydende miljøkrav, vil det blive lettere for leverandører at prioritere miljøindsatsen og leve op til højere miljøstandarder.

Få mere viden

Partnerskabet for offentlige grønne indkøb er et samarbejde for offentlige myndigheder, der ønsker at gøre en ekstra og fælles indsats for miljøet ved hjælp af indkøb.

Læs mere om Partnerskabet, og se hvilke kriterier medlemmernes indkøb skal leve op til her.

Medlemmer af partnerskabet

Alle offentlige institutioner med grønne indkøbsambitioner er velkomne i partnerskabet.

Partnerskabet består i øjeblikket af følgende medlemmer: Aarhus Kommune, Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune, Odense Kommune, Gladsaxe Kommune, Aalborg Kommune, Kolding Kommune, Sønderborg Kommune, Egedal Kommune, Ishøj Kommune, Roskilde Kommune, Syddjurs Kommune, Albertslund Kommune, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Miljø- og Fødevareministeriet.

For yderligere oplysninger: 

Marie Louise Rementorp, AC-fuldmægtig i Miljøstyrelsen. +45 25 33 92 75, 

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om cookies