GUDP åbner for ansøgninger til pulje på 98 millioner kroner

04-06-2019

Grønt Udviklings og Demonstrationsprogram indkalder nu ansøgninger til nytænkende projekter, som fremmer grøn og bæredygtig udvikling i landbruget og fødevareerhvervene.

Nye fødevarer med protein fra fårekyllinger, droner, som sender kaskader af mariehøns og rovmider ud over rapsmarkerne, hvor de går til kamp mod skadedyrene og en solcelledrevet robot, som selv kan så og luge i roemarkerne. Det er bare et lille udpluk af de projekter, som Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram GUDP har støttet.

Nu inviterer GUDP nye projekter til at søge støtte i den anden af to årlige, ordinære ansøgningsrunder. Denne gang er der 98 millioner i puljen.

Frist for ansøgninger er 5. september 2019 kl. 12.00.

Se indkaldelse, vejledning og ansøgningsskema

Nogle GUDP-projekter drives udelukkende af virksomheder, mens andre bliver til i et samarbejde mellem forskere, praktikere og virksomheder, som kan give de gode ideer kommerciel gennemslagskraft.

Kom til informationsmøde og hør mere

GUDP’s informationsmøder er et godt sted at starte ansøgningsprocessen. Møderne bliver holdt i København den 12. juni 2019 og i Aarhus den 13. juni 2018. På møderne kan du høre mere om:

  • Hvordan du laver den bedst mulige ansøgning?
  • Business Model Canvas – lær at lave en visuel, dynamisk forretningsplan som redskab i projektudviklingen
  • Møde deltagere fra igangværende GUDP-projekter, som deler ud af deres erfaringer med forretningsplaner, der kan bane vejen til markedet for de grønne ideer.

På informationsmøderne er der desuden god mulighed for at få sparring med GUDP-sekretariatet om din projektidé og til at netværke med andre potentielle ansøgere.  

Har din idé GUDP-potentiale?

Hvis du har brug for sparring om, hvorvidt din projektidé passer til GUDP, kan du sende en kort beskrivelse af projektet til GUDP-sekretariatet, som så vil give dig en tilbagemelding. Beskrivelsen må højst fylde én side, og du skal bruge en særlig skabelon, som findes på GUDP´s hjemmeside:

Hent en skabelon for projektbeskrivelsen under ”Kan min gode idé blive et GUDP-projekt”.

Gode projektideer er desuden velkomne året rundt. Du kan til hver en tid indsende en én sides projektbeskrivelse og book et sparringsmøde med en medarbejder i GUDP-sekretariatet.