Jægerne kan søge mårhundepulje

27-11-2018

Kampen mod mårhunde intensiveres. Det sker med en incitamentspulje på 200.000 kroner som tilskud til mårhundejægeres indkøb af vildtkameraer og fælder.

Flere jyske jægere er gået sammen om at bekæmpe mårhunde. Resultaterne har været så gode, at Miljøstyrelsen gerne vil opfordre flere jægere til at slå sig sammen om at bekæmpe mårhunde på de arealer i Jylland og på Fyn, hvor de har jagtretten.

Derfor har Miljøstyrelsen nu afsat en pulje på 200.000 kroner, hvor grupper af jægere, der bekæmper mårhunde, kan søge om tilskud til indkøb af vildtkameraer og fælder. Miljøstyrelsen håber, at dette initiativ vil føre til, at endnu flere jægere vil være med til at bidrage til bekæmpelsen af mårhund i Danmark.

-At opspore og bekæmpe mårhunde kan være et tidskrævende arbejde, og derfor er det en fordel, at man er flere, der kan skiftes til at tilse fælder og sidde i skjul og vente på, at mårhunden kommer forbi, siger Hans Erik Svart, biolog fra Miljøstyrelsen og fortsætter:

-Det vurderes, at der er mellem 2.000 og 3.000 mårhunde i Jylland. Hvis vi skal forhindre, at dette tal 10-dobles i løbet af de næste fem år, kræver det en aktiv indsats af så mange jægere som muligt overalt i Jylland og på Fyn.

Miljø-og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen kickstartede kampen mod de uønskede mårhunde, da han i går slap en GPS-mærket mårhund ud på Fyn.

Når en GPS-mærket mårhund viser tegn på at have fundet en mage, bliver parret fanget. Når de er fanget, bliver de skilt ad og judasdyret sendt af sted igen.

Hvis man som jæger er interesseret i at søge om tilskud til indkøb af vildtkameraer og fælder, skal ansøgning indsendes til Miljøstyrelsen inden den 9. december 2018.

Læs mere om, hvordan du søger mårhundepuljen her.