Store køkkener, mindre madspild

23-03-2018
Affald

Projektet Madspildsjægerne viser, at selv storkøkkener, der allerede har haft en indsats, kan reducere både udgifter og madspild.

Du kan spare penge ved at hjælpe miljøet. Det er den glade erfaring fra projektet Madspildsjægerne, der har hjulpet storkøkkener med at reducere madspild. Miljøstyrelsen har været tovholder på projektet, hvor 26 ud af 34 køkkener har skåret i madspildet. Det blev i gennemsnit barberet med 42 %.

- Det er konkrete resultater til fordel for både miljøet og økonomien. For hvis man spilder mindre i et køkken, behøver man heller ikke købe så meget ind. Det viser, at man kan gøre en forskel ved at sætte målrettet ind mod madspild. Jeg håber, at andre lader sig inspirere af de gode erfaringer fra Madspildsjægerne, som vi har samlet og gjort tilgængelige for alle, siger kontorchef Nis Christensen fra Miljøstyrelsens enhed for Cirkulær Økonomi & Affald.

Hvis de deltagende køkkener holder fast i de gode vaner, kan de opnå en reduktion af madspildet på 43 tons – svarende til en besparelse på 887.000 kroner – om året.

Erfaringerne er samlet i rapporten ”Madspildsjægerne”, der er udkommet i dag.

Yderligere oplysninger:
Miljøstyrelsen: AC-tekniker Emilie Mille Müller, tlf. 93 59 70 75, e-mail: