Kom til konference om virksomheders erfaringer med at finde alternativer til skadelig kemi

01-03-2018
Kemikalier Industri

Bruger din virksomhed skadelige kemiske stoffer i produkter eller processer? - og ønsker I at finde andre løsninger til gavn for sundhed og miljø, så kom og få inspiration og hør om andres erfaringer.

Miljøstyrelsen har gennem en årrække givet tilskud til substitutionsprojekter i danske virksomheder. Nu giver vi ordet til en række vidt forskellige virksomheder i forskellige brancher, der enten er i gang eller allerede har gennemført innovative substitutionsprojekter med tilskud fra Partnerskabet Kemi i Kredsløb eller fra Det Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, MUDP.

Hør f.eks. fra Flügger, hvordan man ved at tænke bredt og tværfagligt kan reducere mængden af konserveringsmiddel, og fra Nichro Haardchrom om hvordan man laver ”hårdforkromning” uden chrom.

På konferencen kan du få svar på:

  • Hvad skal der til, for at et substitutionsprojekt lykkes 
  • Hvilke sideeffekter har det for virksomheden, når der gennemføres substitutionsprojekter?
  • Og hvordan kan man samarbejde om innovation, der giver substitution?

Du får også information om, hvordan EU’s Kemikalieagentur arbejder med substitution, og der præsenteres konkrete værktøjer, der kan indgå i jeres projekt.

Konferencen afholdes den 11. april 2018 fra kl. 10 – 16 hos Dansk Industri, Industriens Hus i København. Det er gratis at deltage.

Se program og send gerne denne invitation videre i dit netværk.

Tilmelding senest den 22. marts 2018 til Sidsel Dyekjær, Miljøstyrelsen, Kemikalier: