Tre minutter om affald skal sælge Danmark

09-05-2018
Affald Industri

Ny film om genbrug og cirkulær økonomi skal bane vejen for øget eksport af danske affaldsløsninger.

Den danske affalds- og ressourcesektor er ekspert i at indsamle og behandle affald på en måde, så værdien i materialerne udnyttes med den mindst mulige miljøbelastning.

Det er budskabet i en ny film, der skal fremme eksporten af danske affaldsløsninger.

Se YouTube videoen: "The Danish Waste Model" her.

- Danske affaldsvirksomheder er langt fremme i forhold til at udvikle genbrugs- og genanvendelsesløsninger. Men hvad er det overordnet, at Danmark kan på affaldsområdet? Og hvordan passer den enkelte virksomhed ind i det store billede? Det kan være svært at vise, og derfor har branchen efterspurgt en enkel visualisering, som samtidig forbinder dem til det danske brand. Det har de nu fået med den nye film, siger kontorchef Sonja Canger fra Miljøstyrelsen.

Eksempler på affaldsløsninger med potentiale for eksport kunne være robotter der klarer finsorteringen, forbrændingsanlæg med energiudnyttelse og biogasanlæg, der udnytter ressourcerne i det organiske affald.

Oplagt til markedsføring

Filmen er produceret til State of Green, der promoverer grønne danske løsninger i udlandet. State of Green er et samarbejde mellem det offentlige, virksomheder og organisationer. Her passer filmen som fod i hose.

- Vi har allerede tilsvarende film om andre områder, som for eksempel vand og energi. Her er der gode erfaringer med, at virksomheder kan bruge den samlede fortælling om grønne danske løsninger til at markedsføre sig og skaffe nye ordrer. På den måde kan vi skabe vækst og arbejdspladser i Danmark og samtidig bidrage til at løse verdens miljøproblemer, siger direktør Finn Mortensen fra State of Green .

Affaldsorganisationen DAKOFA har også bidraget til filmen, og direktør Ole Morten Petersen er godt tilfreds med resultatet.

- Det er blevet en effektfuld visualisering, der samler meget af det, vi kan i Danmark på affalds- og ressourceområdet. Jeg er sikker på, at mange af vores medlemmer kan bruge filmen helt konkret i mødet med potentielle kunder i og fra udlandet, siger han.

Besøg State of Greens hjemmeside