Miljøstyrelsen har fokus på hudallergi

24-05-2018
Kemikalier

Der skal for første gang laves en hudallergistrategi i Danmark, og Miljøstyrelsen kickstarter arbejdet med en workshop fredag den 25. maj 2018.

Mange danskere lider af hudallergi, og for første gang skal der laves en hudallergistrategi, som dels kan være med til at reducere antallet af allergikere i Danmark og dels være med til at hjælpe folk, som allerede har allergi, med lettere at undgå de stoffer, som de ikke tåler.

Miljøstyrelsen afholder workshoppen ”Udvikling af allergistrategi 2018-2021” fredag den 25. maj 2018, og her mødes en lang række interessenter, forskere og myndighedspersoner for at sikre en bred dialog og involvering.

Det er utrolig vigtigt, at vi har så aktiv og bred deltagelse. Det giver os de bedste forudsætninger for at finde ud af, hvor man bør sætte ind, så vi kan få en strategi, der virker, siger Magnus Løfstedt, kontorchef i Miljøstyrelsen.

Folketingets partier indgik i november 2017 en aftale om at fortsætte en stærk dansk Kemiindsats i perioden 2018-2021. Forskning, udvikling og opbygning af viden om kemiske stoffer med allergifremkaldende egenskaber er således prioriteret i Kemiindsatsen.

Workshoppen har fokus på identifikation af de vigtigste udfordringer på hudallergiområdet, forslag til strategiens aktiviteter, prioritering af indsatsens aktiviteter og vurdering af realistiske mål for arbejdet.