Danskerne går sammen om at rydde op på stranden

05-05-2018
Affald Friluftsliv Natur

Miljø- og Fødevareministeriet støtter Nordisk Strandrydder Dag, hvor borgere i hele landet, særligt langs Vestkysten, lørdag den 5. maj mødes og rydder op på strandene.

Lørdag den 5. maj ryddes der op på de danske strande.

Dunke, plastikflasker, fiskenet, reb og andet affald skæmmer danske strande. Særligt på Vestkysten er affaldet et problem. Derfor møder mange danskere lørdag op i vandkanten og gør en fælles indsats for at rydde op. Fra Varde til Skagen og mange andre steder i landet bliver der stillet indsamlingsudstyr til rådighed.

Nordisk Strandrydder Dag 2018 markeres i Danmark af foreningen Hold Danmark Rent og Miljø- og Fødevareministeriets kampagne "Sammen om et hav uden affald". Dagen er et nordisk initiativ fra 2017 med støtte fra Nordisk Ministerråd, som mobiliserer frivillige i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne til at fjerne affald fra strande, havne og hav. Alene i Norge deltog sidste år flere end 20.000 frivillige.

Affald kan ødelægge strandturen

Miljø- og Fødevareministeriet støtter helt konkret Nordisk Strandrydder Dag med bl.a. affaldsposer, ligesom kampagnen ”Sammen om et hav uden affald” er med til at engagere frivillige organisationer i dagen.

Som en del af kampagnen er der også gennemført en undersøgelse, der viser, at 35 procent af danskerne synes, at der ligger meget affald på danske strande og kyststrækninger.

Der er afsat tre mio. kroner til kampagnen ”Sammen om et hav uden affald”, der vil møde

både fiskere, lystsejlere, strandgæster og turister i 2018.

Følg med i kampagnen på Miljøstyrelsens hjemmeside her.