Kontante præmier til hjælpsomme fiskere

26-06-2018

Miljøstyrelsen efterlyser fritidsfiskere, der vil fange fisk til undersøgelse for miljøfarlige stoffer.

Hvad gør man, når man skal bruge 600 fisk, men ikke ved hvor og hvordan, man skal fange dem?

Miljøstyrelsen har besluttet at bede lystfiskere og undervandsjægere om hjælp. Som tak får de hjælpsomme fiskere et gavekort på 700 kroner til en butik efter eget valg.

-Vi har brug for fiskere med lokalkendskab, der ved, hvor fiskene står, og hvordan man bedst fanger dem. Uden hjælp fra fiskerne står vi med en meget svær opgave, siger kontorchef Harley Bundgaard Madsen fra Miljøstyrelsen

Skal fanges til efteråret 

Fiskene skal være skrubber, ålekvabber, sortmundet kutling eller aborre. Hver fisker skal i alt levere 25 fisk, der skal fanges i havet i perioden september til december 2018. Fiskerne foreslår selv, hvor de helst vil fange fiskene.

-De frivillige fiskere spiller en vigtig rolle. Indsamling og målinger på fiskene bidrager til at vi får ny viden om de miljøfremmede stoffer, og hvordan de spredes i havmiljøet, siger Harley Bundgaard Madsen.

Miljøstyrelsen undersøger de indsamlede fisk for indhold af tungmetaller og andre miljøfarlige stoffer.

Brug eget garn og kroge

Har du lyst til at fange fisk for Miljøstyrelsen, så send en mail til . Oplys i mailen i hvilket område, du vil fange fiskene.

Du skal bruge dit eget garn, kroge eller harpuner til at fange de 25 fisk. Miljøstyrelsen afhenter de frosne fisk samlet.

Der er brug for fiskere til i alt 35 områder, hvor der skal fanges fisk. Der skal være én fisker i hvert område.

Fiskeundersøgelsen indgår i det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur

Læs mere om NOVANA