Tørken påvirker badevandet

27-07-2018

Som udgangspunkt hører alt, hvad der har med badevandet at gøre, under de relevante kommuner. Miljøstyrelsen har på grund af stor aktuel interesse lavet et overblik med genveje til kommuners hjemmesider med information om den aktuelle badevandssituation i deres kommune.

Det exceptionelle sommervejr har haft indflydelse på badevandet, hvor der er mange badestrande, der i perioder er ramt af blågrønalger, der er glade for det varme og stillestående vand, som sommeren har budt på mange steder i landet. 

Et godt huskeråd

Hvis man går i vandet og ikke kan se sine fødder for alger, så er det ikke en god idé at hoppe i vandet, hverken for mennesker eller dyr. Hold øje med røde flag på stranden, der betyder forbud for badning, og se kommunens hjemmeside, da kommunen kontrollerer badevandet og advarer de badende, hvis der er for store mængder alger.

 

Ved klik på kortet nedenfor, kommer man direkte ind på siden om badevandsforholdene i den enkelte kommune. 

Bemærk, at det er den enkelte kommunes ansvar at kontrollere badevandskvaliteten og advare om bl.a. for høje koncentrationer af blågrønalger, så der er forskel på, hvordan og hvor meget kommunerne informerer om badevandet på deres hjemmeside.