Fiskeørn fra Storbritannien bosætter sig i Danmark

06-07-2018
Natur

En farvering om benet afslører oprindelsen af en af de få ynglende fiskeørne i Danmark.

To af de fem til otte par danske fiskeørne yngler i Klosterheden Plantage i Vestjylland. Den 13. maj 2018 fotograferer naturfotograf Vagn Donskov hannen i det ene par. Hannen bærer en blå ring om benet med koden W1.

En fiskeørn, der yngler i Klosterheden Plantage i Vestjylland, stammer fra Wales i Storbritannien, hvor den er udklækket i 2015.

Det er første gang yngler en fiskeørn udklækket i Storbritannien med sikkerhed uden for Storbritannien. Hanner bosætter sig normalt under 50 km fra forældrereden, men i dette tilfælde har den slået sig ned 903 km derfra.

Miljøstyrelsen støtter Ringmærkningscentralen.

Læs mere om fiskeørnen

Oplysningerne om den ringmærkede fiskeørn blev rapporteret til Ringmærkningscentralen på Statens Naturhistoriske Museum.

Ringmærkningscentralen kontaktede kolleger rundt om i Europa og en glad og noget overrasket ringmærker fra Storbritannien svarede: fiskeørnen er ringmærket 3. juli 2015 som unge i et kuld på tre i Cors Dyfi Nature Reserve nær Machynlleth i Wales. I dag er fuglen således tre år gammel, og den har bosat sig godt 903 km fra reden i Wales.


Fotos: Naturfotograf Vagn Donskov