Ulv var på spil hos Storålam

23-02-2018
Natur

DNA-prøver viser, at der var ulv på spil, da 21 får hos Storålam ved Holstebro omkom i begyndelsen af februar. Angrebet fandt sted bag en ulvesikret indhegning, som var ødelagt af krondyr.

Fåreavleren fik sig noget af et chok, da 21 af hans får var døde i begyndelsen af februar. Nu viser DNA-prøver, at det var ulv, som havde angrebet dyrene. Hændelsen fandt sted bag en ulvesikret indhegning, som var blevet ødelagt af krondyr.

Siden angrebet har Miljøstyrelsen bestilt såkaldte hegnsvogtere, som er elektroniske kasser, som monteres på alle Naturstyrelsens hegn i området. Hegnsvogterne sender SMS-besked til husdyrholderen i tilfælde af, at der er fejl på hegnet. Det giver husdyrholderen mulighed for hurtigst muligt at lukke evt. huller, som kronvildt kan have lavet og dermed også lukke adgangen for ulven.

Der er også kommet DNA-svar på to andre angreb fra januar måned i år. Det drejer sig om nedlæggelse af henholdsvis en kalv i Struer Kommune og to får i Varde kommune. På baggrund af DNA-prøverne og vildtkonsulenternes obduktioner er det konkluderet, at begge angreb var forårsaget af hunde.