Tre projekter får 1,5 mio. til genanvendelse af plastik

21-11-2017
Affald Borger

Der er netop uddelt 1,5 mio. kr. til tre nye projekter, der kan føre til mere genanvendelse af plastik. Et af projekterne ser på mademballage på nyt supersygehus i Midtjylland.

Hvordan bliver vi bedre til at genanvende plastik, så det ikke bliver til affald? Tre plastprojekter får nu samlet 1,5 mio. kr. i støtte til at finde nye løsninger.

Et af projekterne skal se på mere genanvendelig plastik på danske hospitalskøkkener. Hver dag produceres op mod 100.000 måltider i danske sygehuskøkkener. Projektet skal undersøge, om man kan genanvende engangsplastik fra måltiderne i et lukket, cirkulært system og derved skåner vi natur og miljø og udnytter materialernes værdi maksimalt.

Ølkrus bliver til tallerkener på NorthSide
Det er anden gang, at den såkaldte plastemballagepulje støtter projekter. Sidste år støttede puljen blandt andet et projekt på NorthSide festivallen, der indsamlede over 300.000 ølkrus for at genanvende dem i et lukket kredsløb.

Næste år får festivalgæsterne mad på tallerkener lavet af ølkrusene fra sidste år. Planen er at lægge pant på tallerkenerne, så de også bliver genanvendt fremover.

Ud over projektet med emballage til hospitalskøkkener bliver der i år også givet penge til at udvikle design af genbrugelig plastemballage til detailhandlens private-label produkter, og alternativer til lamineret plastfilm.