REACH-deadline nærmer sig: Hvad gør andre?

24-11-2017
Kemikalier

En ny hjemmeside fra Miljøstyrelsen beskriver danske virksomheders erfaringer med REACH-registrering. Senest den 31. maj 2018 skal præregistrerede stoffer i mængder på helt ned til 1 ton registreres.

Der skal bedre styr på kemikalier i de produkter, vi omgiver os med i hverdagen. Derfor skal mange virksomheder det næste halve år registrere kemikalier, som de fremstiller eller importerer, hos det Europæiske Kemikalieagentur. Det er ikke altid lige let, og derfor sætter Miljøstyrelsen nu ind med hjælp til virksomhederne.

Det kan tage tid at få en REACH-registrering på plads. Derfor er det vigtigt at sætte slutspurten ind nu, for at nå at registrere inden fristen, så man lovligt kan fortsætte sin produktion eller import af kemiske stoffer. For at hjælpe virksomhederne har Miljøstyrelsen oprettet en hjemmeside, hvor man læse om andre virksomheders erfaringer. 

Senest den 31. maj 2018 skal alle kemiske stoffer, der importeres eller produceres i mængder over 1 ton pr år, være registrerede. Fristen gælder kun virksomheder, der har præregistreret kemiske stoffer, der allerede var på markedet, da REACH trådte i kraft i 2007.  Alle andre virksomheder skal registrere, før de producerer eller importerer kemiske stoffer.

Hvad har andre virksomheder gjort?

For at inspirere virksomheder, som nu er i gang med REACH-registrering for første gang, har Miljøstyrelsen bedt fire virksomheder om at fortælle hvordan de har grebet opgaven an, og hvilke forhindringer de har mødt undervejs. 

- KALK A/S har overladt opgaven til en ekstern konsulent i stedet for at bruge interne ressourcer til arbejdet

- Andreas Jennow A/S, en stor kemikaliedistributør, fortæller om samarbejde og gennemsigtighed i REACH-ordningen

- Zebra A/S, selskabet bag Flying Tiger of Copenhagen, kan berette om faldgruberne, når man er importør af varer fra det meste af verden

- Brenntag Nordic A/S giver praktiske tips til, hvad man skal være opmærksom på under processen som leverandør og producent

Yderligere informationer:

Pressekoordinator: Jakob Møller Volf, Miljøstyrelsen, tlf. 72544450, mobil 9133 4794  mail:  eller hjemmesiden www.registrerkemien.dk